borba za ep 2020. godine

Senzacionalni povratak neuništivog Ćire Blaževića; trener svih trenera ukazao se kao spasitelj 'zmajeva'

28.11.2019 u 06:52

Bionic
Reading

Kad je Miroslav Ćiro Blažević (84) u pitanju, očekujte i nemoguće. Da, Ćiro ne miruje, dapače, čini se kako je spreman na još jedan povratak na klupu. Reprezentacija BiH ostala je bez izbornika nakon što je Robert Prosinečki u srijedu dobio otkaz. Navijači i neki od reprezentativaca sve glasnije zazivaju povratak Miroslava Ćire Blaževića, a on se kao 'lomi'...

Robert Prosinečki je bivši, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je nakon neuspjeha u kvalifikacijama za plasman na Euro 2020. godine ostala bez izbornika.

Popularni Žuti je svoju epizodu sa 'zmajevima' završio, a njih će u dodatne kvalifikacije povesti neki novi izbornik. Za sada je možda prerano govoriti o konkretnim imenima, no u Nogometnom savezu BiH kažu da imaju nekoliko jakih kandidata koji su spremni povesti reprezentaciju u play-off lige B Lige nacija kroz koji bi BiH mogla osigurati plasman na Euro.

'Zmajevi' će prvu utakmicu igrati protiv Sjeverne Irske na domaćem terenu (26. ožujka 2020.), a potencijalnu drugu igrat će s boljim iz dvoboja Slovačke i Republike Irske.

Kao najizgledniji kandidat za novog izbornika reprezentacije BiH spominje se Safet Sušić, ali se u medijima spominju i još neka imena - Dušan Bajević, Meho Kodro, Amar Osim, Husref Musemić, Milovan Rajevac, ali i bivši izbornik Hrvatske i BiH Miroslav Ćiro Blažević (84).

Baš su navijači nedavno zazivali povratak neuništivog 'trenera svih trenera', Ćiro je i dalje 'bog', a navodno su se i neki aktualni reprezentativci izjasnili kako bi baš on bio idealno rješenje za izbornika u dodatnim kvalifikacijama.

Što o svemu kaže sam Ćiro? Iznenađen nije, a dojam je da je spreman uskočiti iako već pet godina 'apstinira' od trenerskog posla.

'Jako mi je žao što su imali tako glup refleks da su smijenili Roberta Prosinečkog jer bi on u ove dvije utakmice sigurno napravio no što svi očekujemo i želimo. S tim se ne slažem', kazao je Miroslav Ćiro Blažević u razgovoru za N1 televiziju.

  • +5
Lihtenštajn - BiH, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: EPA / Autor: GIAN EHRENZELLER

O anketama prema kojima je jedan od favorita za preuzimanje 'vruće' klupe 'zmajeva', popularni Ćiro kaže da je u stanovitim godinama, ali da nikad u životu nije bio bolji trener nego sada.

'Ja sam jako zadovoljan, sretan i ponosan na način na koji su navijači reagirali na utakmici protiv Italije, kad sam čuo da skandiraju 'Ćiro, Ćiro!'. Ja sam se ukočio. Godine su prošle, a oni se mene još sjećaju. Radi njih bi ja došao i napravio im veselje kakvo zaslužuju', kazao je Blažević i neizravno iskazao želju za povratkom na klupu 'zmajeva'.

Govorio je i o aktualnom vodstvu Nogometnog saveza BiH.

'Begić koji je bio moj suradnik, ima uvid kako ja radim. Ne bi se miješao nitko, nitko ne bi mogao blizu reprezentacije osim navijača i naravno novinara. Ako nisi dostupan novinarima nisi dostupan ni raji', kazao je Blažević.

U razgovoru za portal sportsport.ba Ćiro je uvjeren da reprezentacija BiH nije ništa lošija od hrvatske reprezentacije...

'Meni Hrvatska nije ništa bolja od BiH po kvaliteti igrača, pa vidi kakve rezultate ostvaruju, drugi su na svijetu. Naši su slabo vođeni! Robi Prosinečki nije bio podržan onako kako je to trebalo...', sipao je Ćiro o 'našima' i 'njihovima'.

  • +9
Robert Prosinečki Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Inače, Ćiro je od ljeta 2008. do kraja 2009. godine vodio reprezentaciju BiH. Tada je u vrlo jakoj kvalifikacijskoj skupini za plasman na SP zauzeo drugo mjesto i to ispred Turske i Belgije, a iza Španjolske. Kasnije su Ćirini 'zmajevi' izgubili u dodatnim kvalifikacijama od Portugala i ostali bez Južne Afrike i Mundijala.

Miroslav Ćiro Blažević nakon 10 godina ponovno na klupi 'zmajeva'? Hm, živi bili pa vidjeli, ali upozoravamo vas - i veća su se čuda događala, pogotovo u Ćirinoj 'režiji'.