treba mu vremena

Niko Kovač napokon je 'prelomio' što i kako dalje; ova odluka potpuno je neočekivana

  • Autor: Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 29.11.2019 11:54
  • Objavljeno 29.11.2019 u 11:54
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP / Profimedia

Godinu i pol proveo je Niko Kovač na klupi Bayerna, a čini se kako je bivšem hrvatskom izborniku nedavni rastanak s bavarskim velikanom ipak bio previše stresan. Imao je Kovač nekoliko sjajnih ponuda već sljedećeg jutra, no...

Neki će reći kako je odlazak Nike Kovača iz Bayerna bio samo pitanje vremena te kako je nekadašnji hrvatski izbornik još dobro i izdržao na klupi 'FC Hollywooda'. Istina, u gotovo godinu i pol Kovač je osvojio dvostruku krunu, ali u isto je vrijeme zaratio s većinom igrača i klupskim čelnicima.

Preživio je Kovač nevjerojatne udare, kako medija, tako i vlastitih igrača, a najodgovorniji ljudi u klubu najčešće nisu ni razmišljali o tome da stanu u njegovu obranu. Stoga njegov odlazak iz Bayerna na kraju nikoga niti nije previše iznenadio.

No, Niko Kovač je svojim radom u Eintrachtu i Bayernu dokazao svoju klasu, pa je već sljedećeg jutra nakon odlaska iz Bayerna imao nekoliko konkretnih ponuda na stolu. Sigurno je da Kovač sada može birati novu destinaciju, a isprva su ga na svojoj klupi poželjeli vidjeti jaka Borussia Dortmund te berlinska Hertha u kojoj je Kovač i započeo nogometnu karijeru. Ponuda 'žuto-crnih' iz Dortmunda i dalje stoji, trener Lucien Favre već je neko vrijeme na izlaznim vratima, samo se čeka novi kiks kako bi ga 'nogirali'. I Hertha je opasno 'zagrizla' za Kovača, posebice nakon što je Ante Čović zbog loših rezultata dobio otkaz.

  • +10
  • +7

Niko Kovač

Izvor: EPA / Autor: PHILIPP GUELLAND

Na njihovu žalost, Niko Kovač je u međuvremenu 'prelomio' i donio neočekivanu odluku. Da, neočekivanu jer sezona se tek zahuktala i puno je klubova diljem Europe, u najjačim ligama, koji traže trenera. Kovač sa svojim životopisom bez previše nervoze može odbijati ponude koje ga u ovom trenutku ne zadovoljavaju, izgradio je status i mirno može čekati ponudu nekog od velikana.

Pa je tako i odlučio. Povjerio se bliskim ljudima, koji su njegovu odluku prenijeli njemačkim medijima. Dakle, Niko Kovač je čvrsto odlučio da do kraja ove sezone neće raditi! Nakon stresnih mjeseci u Münchenu treba mu malo odmora, sve što se u Bayernu događalo potpuno ga je iscrpilo, prije svega psihički, pa je i logično da se odlučio malo maknuti od svega. Posvetit će se obitelji i odmoru, a onda će početkom ljeta 2020. godine 'probrati' najbolje ponude i odlučiti što i kako dalje...