SPAS U ZADNJI ČAS

Poraz Hajduka u Sloveniji i 'svjetlo na kraju tunela'

16.07.2015 u 21:05

Bionic
Reading

Igrači Hajduka doživjeli su poraz 3:2 (3:1) u prvom dvoboju drugog pretkola Europske lige, no na svom Poljudu idućeg četvrtka stignu sve preokrenuti

Trener Hajduka Damir Burić znao je otkuda prijeti najveća opasnost, ali uzalud... Već u prvih 20 minuta Koper je dva puta zabio glavom nakon udaraca iz kuta, potvrdio koliko je opasan u prekidima, i stvorio si golemu zalihu već nakon prve petine utakmice. U sedmoj minuti pogodio je Halilović, deset minuta zatim i Rahmanović i pasivni Kalinić bio je prisiljen na odlaske po loptu u mrežu.

Hajduk je imao loptu u nogama, ali vezna trojka iza napadača (pogotovo Caktaš..) nije bila na potrebnoj razini i bijeli unatoč dobroj i kontinuiranoj podršci s tribine nisu uspjeli stvoriti pravi pritisak na organiziranu domaću obranu. No, Hajduk je 'ubo' domaćim receptom...Vratar Kopera kapitulirao je nakon ubačaja iz kuta Roguljića kojega je niskim udarcem zabio kapetan Goran Milović, sukrivac za prvi gol.


Ipak, prije odmora uslijedio je i najveći šok za Hajduk. Jedna polukontra otkrila je sve slabosti i nedostatak organizacije u Hajduku. Napadač Rijeke na posudbi u Kopru Josip Ivančić dobro je proigrao Rahmanovića kojemu se u sredini 'otvorilo more'. Prilično nesuvislo odigrao je dupli pas s natrčalim krilom, ali obrana bijelih samo je gledala dugačke i riskantne pasove sve dok nisu vidjeli i treću loptu u svojoj mreži. Jasno je da je pred trenerom bijelih velik posao...

Bilo je to jasno i u nastavku gdje Hajduk, unatoč izmjenama i volji, nije uspio ozbiljnije zaprijetiti čvrstom domaćinu sve do posljednje minute. I tada je 'sjevnuo novi korner'. Usamljen među petoricom protivnika zrakom se izvio Zoran Nižić i oštro pogodio nebranjeni dio mreže. Spas u zadnji čas za Hajduk koji je golovima svojih stopera iapk ostao u ulozi favorita i prije uzvrata na, nema sumnje, lijepo ispunjenom Poljudu idućeg četvrtka.

Svi golovi dvoboja u Koperu


Koper - Hajduk 3:2 (3:1)
Strijelac: Halilović 7, Rahmanović 17, 40 / Milović 30, Nižić 89

Luka Koper: Simčič, Šme, Halilović, Hadžić, Krivičić, Guberac, Črnigoj, Galešić, Rahmanović (od 60. Pučko), Palčič, Ivančić (od 71. Štromajer)
Hajduk Split: Kalinić, Tudor, Nižić, Milović, Pejić - Jefferson, Balić (od 46. Kiš), Caktaš, Roguljić (od 70. Maloku) - Vlašić, Maglica (od 74. Radčenko)