NAJVEĆI MMA SPEKTAKL

Pomiču se granice? Ovo bi zaista bilo čudesno!

01.06.2013 u 10:40

Bionic
Reading

Čelnici UFC-a već dugo maštaju o organizaciji dvije super borbe koje bi zaludile cijeli borilački svijet. Radi se o okršaju Andersona Silve protiv Georgesa St-Pierrea i Jona Jonesa.

No, dok GSP kao da pokušava ipak izbjeći tu borbu protiv Andersona i pokazuje puno veće zanimanje za neke svoje nastupe u velter kategoriji, Jones je puno otvoreniji prema takvoj ideji te je čak u posljednje vrijeme i nekoliko puta najavio da bi se to zaista moglo dogoditi tijekom konca ove godine nakon što još jednom obrani svoju titulu prvaka u poluteškoj kategoriji.

Dave Meltzer, poznati MMA novinar, otkrio je da čelnici UFC-a pripremaju terena kako bi borbu između Andersona i Jonesa održali na Cowboys stadionu u Arlingtonu u Teksasu koji bi skupa s mjestima u parteru mogao primiti čak oko 100 tisuća gledatelja.


'Još uvijek nema službenih informacija kad i gdje bi se taj meč trebao održati, ali ideja je organizirati najveći event u povijesti UFC-a u Teksasu ove jeseni. No, prije toga nekoliko bi se stvari moralo poklopiti da se to dogodi. Najprije Anderson mora pobijediti Weidmana, a Jones se treba oporaviti od svoje ozljede palca. Nakon toga slijedi najteži dio za UFC - pregovaranje s oba borca o uvjetima nastupa.'

'Ideja je zapravo na taj event dodati i meč Velasquez VS Dos Santos 3, a sve bi se održalo 12. ili 19. listopada kad je u Teksasu veliki državni sajam. S obzirom na to da će UFC teško obilježiti svoju 20. obljetnicu eventom u Madison Square Gardenu, ovo se čini kao nova idealna prilika', naveo je Meltzer.