KUNG FU FLORENZI

Pogledajte spektakularnu obranu u režiji talijanskog igrača

03.07.2016 u 12:05

Bionic
Reading

Aktualni svjetski nogometni prvaci Nijemci izborili su plasman u polufinale Eura nakon što su u subotu u četvrtfinalnom ogledu u Bordeauxu pobijedili Italiju sa 6:5 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Utakmica je nakon 120 minuta završila rezultatom 1:1

Njemačka nogometna reprezentacija prvi put u svojoj povijesti na velikim je natjecanjima izbacila Italiju.

Do utakmice u Bordeauxu njemačka vrsta na velikim natjecanjima nikada nije pobijedila Italiju. U četiri dosadašnja dvoboja u fazi na ispadanje svaki put slavili su 'Azzurri'. Talijanima ostaje utjeha da je potez utakmice izveo njihov Alessandro Florenzi, koji je spektakularnim kung-fu potezom zaustavio Müllerov udarac prema golu.

Nijemci su, dakle, jednu neugodnu tradiciju prekinuli, ali su i nastavili svoju pozitivnu seriju. Naime, nogometna reprezentacija Njemačke izborila je deveto polufinale u povijesti europskih prvenstava, što je uvjerljivo najviše od svih reprezentacija.

U dosadašnjih osam polufinalnih ogleda šest puta su stigli do finala, a tri puta i do naslova europskog prvaka. Međutim, aktualni svjetski prvaci europsku krunu čekaju već 20 godina, od slavlja protiv Češke na EP-u u Engleskoj 1996. godine.