TKO JE TO DOZVOLIO

Pobuna na Roland Garrosu; nisu to mogle prešutjeti

01.06.2016 u 08:47

Bionic
Reading

Poljakinja Agnieszka Radwanska i Rumunjska Simona Halep, druga i šesta nositeljica, oprostile su se od Roland Garrosa, a poslije mečeva bile su ljute na organizatore

Radwansku je izbacila Pironkova sa 6-2, 3-6, 3-6, no Poljakinja je vodila sa 6-2 i 3-0 dok njezin susret nije prekinut u nedjelju zbog mraka. Nastavljen je tek u utorak i to u kišnim uvjetima, to nikako nije odgovaralo drugoj nositeljici što je iskoristila Bugarka i izvela preokret.

'Ljuta sam i iznenađena što smo morali igrati po kiši. Pa nije ovo turnir od deset tisuća dolara, nego Grand Slam. Kako se može dopuštati igračicama da igraju po kiši? Ja ne mogu igrati u tim uvjetima. Ne znam tko je to omogućio. Mislim da njih uopće nije briga što mi mislimo. Pretpostavljam da oni razmišljaju o drugim stvarima. Zato sam bijesna.'

Inače, prije Radwanske svoj put u osmini finala završila je Simona Halep, izbacila ju je Australka Samantha Stosur 7-6(0), 6-3, a ni ona nije imala lijepih riječi za organizatore.

'Ne mogu komentirati uvjete, jer nemam riječi. Po mojem mišljenju bilo je nemoguće igrati. Igrati tenis po kiši je malo previše. Nikoga nije briga za igrače. Nije me briga što sam izgubila, nego jer sam se zamalo ozlijedila. No kao što sam rekla to nikoga nije briga, morale smo izaći na teren i igrati', poručila je Halep.