I ŠTO ZAKLJUČITI?

Pep Guardiola govorio o odlasku iz Manchester Cityja, ali i najavio: Vratit ću se na Barcelonin stadion

22.01.2023 u 14:17

Bionic
Reading

Došao je u ljeto 2016. godine u Manchester City i osvojio četiri naslova engleskog prvaka, četiri Liga kupa, jedan FA kup... No, najveću želju bogatih vlasnika - Ligu prvaka - zasad još uvijek sanjaju na Etihadu

Ove sezone situacija u Premier ligi za Građane nije tako blistava. Arsenal je prvi s 47 bodova, pet više od Manchester Cityja uz utakmicu manje.

Guardiola je o tome govorio naglasivši kako razumije igrače da nisu više toliko 'gladni', jer je i on prolazio slične trenutke u vrijeme dok je vodio Barcelonu.

Također, najavio je da će, onda kada osjeti da više nema kontrolu nad svlačionicom, napustiti Manchester City.

'Osvojio sam četiri naslova u nizu kao igrač i nisam više bio dovoljno 'gladan'. Previše kavijara. I Real Madrid me je pobijedio. Razumijem igrače, ali ja sam tu kako bi igrače doveo na pravi put. Predsjednik zna, želim biti ovdje, ali ako me momčad neće pratiti otići ću. Žao mi je zbog onih koji nas ne vole, ali ući ćemo u povijest s onim što smo postigli u Premier ligi. Nema sumnje da smo bili jako dobri, ali to je prošlost. Klub mora ići naprijed. Drugi smo, ali ne i 25 bodova iza Arsenala. Ostalo je još jako puno bodova u igri', rekao je Guardiola.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je Pep otkrio i što namjerava nakon trenerske karijere. Sanja o povratku u Kataloniju.

'Vratit ću se u Barcelonu. Nedostaje mi temperatura od 25°C koja nas prati mjeseci. Nedostaje mi hrana, more, miris mora. Ujutro otvoriš prozore i vidiš svjetlo, fantastično je. Imam mnogo prijatelja tamo. Vratit ću se i na Barcelonin stadion, sjesti i gledati utakmice omiljenog kluba. Napravit ću mnogo, mnogo stvari koje još nisam uspio. Naprimjer, naučit ću kuhati. Otputovat ću na mjesta gdje nisam bio. Igrat ću golf svaki dan. Pojest ću što je više moguće da izgledam kao dobar deda od 90 kilograma', rekao je Guardiola.

No, vjerujemo da to ipak neće doći tako brzo, jer Guardioli su tek 52 godine.