potvrda s atlasa

Ovu su vijest s nestrpljenjem čekali Vahid Halilhodžić, ali i najveće marokanske zvijezde, Hakim Ziyech i Noussair Mazraoui

09.05.2022 u 19:22

Bionic
Reading

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić na suveren je način odveo Maroko na Svjetsko prvenstvo u Kataru. No, dugo se provlačilo pitanje hoće li Halilhodžić putovati s reprezentacijom na SP ili neće

Legendarni bosanskohercegovački trener, koji je jednu sezonu sjedio i na klupi zagrebačkog Dinama, uspio je izboriti četvrti uzastopni plasman na Svjetsko prvenstvo i to s četiri različite reprezentacije.

Dosad je to uspio s Obalom Bjelokosti, Alžirom i Japanom, a popularni Vaha sada je na završni turnir najboljih reprezentacija svijeta odveo i Maroko.

Na tom veličanstvenom uspjehu, kojeg je ostvario prije nešto manje od mjesec dana, Vahi je osobno čestitao marokanski kralj Mohamed VI.

No Halilhodžić je posljednjih mjeseci bio često kritiziran, a spominjala se i njegova smjena. Jer Maroko početkom godine na Afričkom kupu nacija nije ostvario zapažen rezultat, pa se izborniku prigovaralo zbog izostavljanja najvećih zvijezda Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija.

Iako su mnogi jednog od najboljih BiH-trenera vidjeli kao bivšeg, prema najnovijim vijestima iz Maroka to se ipak neće dogoditi.

Naime, pojedini tamošnji mediji su počeli prenositi vijest da Halilhodžić ostaje na klupi i da će predvoditi Lavove s Atlasa na mundijalu u Kataru.

Navodno će Halilhodžić u međuvremenu imati zadatak izgladiti situaciju s najvećim zvijezdama reprezentacije, a koje je svojevremeno obećao da neće voditi na Bliski istok.

Podsjetimo, Maroko je u skupini s Hrvatskom, Kanadom i Belgijom, a upravo protiv Dalićeve vrste igrat će 23. studenog i prvu utakmicu na ovogodišnjem SP-u.