Oglasio se predsjednik

Nakon ovih riječi napokon je jasno je li Vahid Halilhodžić i dalje izbornik Maroka, a jedan detalj jako je zanimljiv

13.04.2022 u 14:25

Bionic
Reading

Od dana u kojem je karizmatični bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić odveo Maroko na Svjetsko prvenstvo, koje se u studenom igra u Kataru, počele su priče o njegovoj smjeni jer je prekrižio tri velike zvijezde

Tako se ubrzo nakon ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo proširila priča da će ga čelnici Nogometnog saveza Maroka smijeniti ako ne promijeni mišljenje o zvijezdama koje je prekrižio, a koje predvodi igrač Chelseaja Hakim Ziyech.

O toj vrućoj temi morao se, nakon pritiska javnosti, oglasiti i predsjednik Nogometnog saveza Maroka Faouzi Lekjaa te je kratko rekao:

'Vahid Halilhodžić trenutačno je izbornik reprezentacije Maroka. Njegova vrata su otvorena za sve igrače, bez obzira jesu li u prošlosti imali nekih problema. A to se odnosi na Hakima Ziyecha, Nasira Mazraouija i Abderrazaka Hamdallaha', kratko je rekao čelni čovjek Nogometnog saveza Maroka. Taj detalj oko 'prekriženih' igrača svakako je zanimljiv...

U prvi tren nikome ništa nije bilo jasno, ali očito su ipak našli zajednički jezik i Halilhodžić je popustio. Ili će tek popustiti, u što se svi nadaju... Tako se doznaje da sve ostaje po starom te da su tri spomenuta igrača 'izgladila sve stvari s izbornikom' i uskoro će razgovarati o planovima i pripremama za Svjetsko prvenstvo.

No svi koji poznaju Halilhodžića znaju da to baš i nije tako, ali ove riječi potvrđuju kako se radi na tome da se sve izgladi na vrijeme. Potvrdili su iz Saveza da imaju 'dobre odnose s Halilhodžićem', uz dodatak kako će uskoro sjesti i pokušati riješiti probleme s pojedinim igračima.

A nema sumnje u to da bi s tri spomenuta igrača Maroko ipak bio puno konkurentniji na Svjetskom prvenstvu, na kojem se našao u skupini F uz Hrvatsku, Belgiju i Kanadu.