GDJE SU LJUDSKE GRANICE?

Ovo je čudesno; srušio vlastiti svjetski rekord, a njegov rezultat graniči sa znanstvenom fantastikom

19.09.2022 u 18:27

Bionic
Reading

Litvanski ultramaratonac Aleksandr Sorokin srušio je vlastiti svjetski rekord na IAU Europskom prvenstvu u trčanju na 24 sata u Veroni s istrčanih 319,6 kilometara - samo 10 km manje nego što bi mu trebalo da pretrči duljinu svoje domovine od vrha do dna

Sorokin je imao prosječni tempo od 4.30 minuta po kilometru, a uspio je skinuti svoj prethodni rekord od 303.5 km, postavljen u kolovozu prošle godine. Drugo mjesto u utrci pripalo je Poljaku Andrzeju Piotrowskom (301 km), dok je Talijan Marco Visiniti završio treći (288 km).U ženskoj konkurenciji, Poljakinja Patrycja Bereznowska je osvojila zlato s 256 km ispred Francuskinje Stephanie Gicquele i sunarodnjakinje Malgorzate Pazda-Pozorske.

Hrvatski ultramaratonci postavili su dva nacionalna rekorda na Europskom prvenstvu u trčanju na 24 sata u Veroni. Zdravko Jadrijev istrčao je u Veroni 255 kilometara što je novi hrvatski rekord, a to mu je donijelo ukupno 21. mjesto. Paula Vrdoljak također je postavila novi rekord istrčavši 238 kilometara, s čime je osvojila 11. mjesto u Europi.

U ekipnom dijelu hrvatska muška reprezentacija je zauzela deseto mjesto u konkurenciji 28 europskih ekipa s istrčanih 727 kilometara, što je zbroj najbolje trojice trkača iz svake ekipe. Ženska reprezentacija je deveta od 20 selekcija s 625 prijeđenih kilometara.