objavljena i wta lista

Petra Martić bez ikakvog problema obračunala se s domaćim igračicom, ali već u drugom kolu mogla bi imati većih teškoća

19.09.2022 u 15:23

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u ponedjeljak u drugo kolo teniskog WTA turnira u Tokiju pobijedivši Rinu Saigo iz Japana, 635. tenisačicu svijeta sa 6:1, 6:1.

Martić je u meču koji je trajao sat i deset minuta servirala pet aseva, suparnici je pet puta uzela servis, tri puta u prvom setu i dva puta u drugom, a svoj nije izgubila ni jednom. Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled.

U drugom kolu Martić čeka pobjednica susreta između šeste nositeljice Karoline Pliškove (WTA-20.) i Bugarke Isabelle Shinikove, 213. na WTA ljestvici.

Inače, kako to obično biva, ponedjeljak je donio i novu WTA listu. Petra Martić ostala je na 46. mjestu na najnovijoj WTA ljestvici najboljih tenisačica svijeta.

Donna Vekić i Ana Konjuh izgubile su po dvije pozicije, pa je Donna 88., a Ana 128, dok je Tara Würth napredovala za 11 pozicija i sada 208. igračica svijeta.

Poljakinja Iga Swiatek ostaje nedodirljiva na prvom mjestu na WTA ljestvici, koja je doživjela vrlo male promjene u odsutnosti velikih turnira prošlog tjedna.

I dalje je druga Tunižanka Ons Jabeur s više od 5000 bodova zaostatka za Swiatek, a ispred Estonke Anett Kontaveit.

Brazilka Beatriz Haddad Maia napredovala je dva mjesta na 16. poziciju, dok je Latvijka Jelena Ostapenko pala četiri mjesta na 19. poziciju.

Napredak tjedna u Top 100 izvela je Čehinja Linda Fruhvirtova (17), koja je u nedjelju pobijedila u finalu turnira u Chennaiju i sada zauzima 74. mjesto na svijetu, napredujući čak 56 mjesta.