europska liga

Ovo je 11 'modrih' koji će istrčati na travnjak Sanchez Pizjuana; evo gdje možete gledati utakmicu Dinama i Seville

17.02.2022 u 09:18

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama večeras kod Seville igraju prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige (Arenasport 1, 21 sat, MAXtv). Trener 'modrih' Željko Kopić uoči utakmice ima samo jednu dilemu oko početnog sastava koji će istrčati na travnjak Sanchez Pizjuana

Dinamo stiže na ogled s drugoplasiranom momčadi španjolske lige, ali straha nema jer 'modri' su u svim nastupima (službeni i prijateljski) povezali čak 11 pobjeda.

Najveći problem za trenera Željka Kopića je to što za večerašnju utakmicu ne može računati na dva standardna prvotimca - Josip Mišić odrađuje kartone, a Dino Perić je ozlijeđen. No, i bez Dinamo će istrčati u jakom sastavu. U stvari, najveća dilema je tko će uz Oršića zaigrati u vrhu napada.

Za očekivati je da Kopić protiv Seville neće eksperimentirati te će Dinamo zaigrati u sustavu 3-5-2 pa bi momčad koja će istrčati na Sanchez Pizjuanu trebala izgledati ovako:

Livaković - Theophile Catherine, Šutalo, Franjić - Ristovski, Ademi, Gojak, Ivanušec, Bočkaj - Andrić (Petković), Oršić

Na golu je već standardno Livaković, tu dilema jednostavno nema. Stoperski trojac ispred njega činit će Theophile-Catherine desno, Šutalo u sredini te Franjić kao zamjena za Perića lijevo.

Kapetan Ademi će s Gojakom 'osiguravati' sredinu terena, a za očekivati je da će se ovaj dvojac ipak malo više baviti defenzivnim zadacima nego juriti prema naprijed. Gojak upada kao zamjena za kartoniranog Mišića, a na toj poziciji Kopić može koristiti i Bulata. No, Gojak je ipak iskusniji pa će najvjerojatnije on startati na Sanchez Pizjuanu.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +20
Dinamo - Gorica, 23. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorisc / CROPIX

Na desnom boku će 'ordinirati' Ristovski, lijevo je Bočkaj, a Ivanušec će kao ofenzivni veznjak biti odmah iza dvojice napadača.

I tu je jedina prava dvojba koju za ovu utakmicu protiv Seville ima trener Željko Kopić - tko će uz Oršića popuniti tu drugu napadačku poziciju?

Komnen Andrić igra sjajno te je iz prvih 11 istisnuo Brunu Petkovića koji je imao problema s ozljedama. Ali sada i Andrić ima manjih problema s ozljedom, a Petković se oporavio.

'Andrić je dobio neugodan udarac, ali vjerujem da će biti spreman. Petković se vratio punom treningu nakon svega što mu se izdogađalo. I on je u kadru', rekao je u najavi utakmice trener Dinama Željko Kopić koji će, čini se, između Andrića i Petkovića izabrati uoči same utakmice.