tako se to radi

Iz Dinama su Španjolcima poslali jasnu i nedvosmislenu poruku: Došli smo pobijediti!

16.02.2022 u 20:56

Bionic
Reading

Dinamo sutra u gostima kod Seville igra prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige (Arenasport 1, 21 sat, MAXtv). 'Modri' su u Sevillu stigli gotovo s najjačim snagama. Nema tek ozlijeđenog Perića, Mišića ima tri žuta kartona, a Dilaver je imao manjih problema zbog čega je ostao u Zagrebu...

'Momčad je u dobrom stanju, očekujemo utakmicu u kvalitetnom raspoloženju, dobro samo ih analizirali i uz sve poštovanje prema Sevilli i njihovim rezultatima, dolazimo odigrati pravu i kvalitetnu utakmicu', rekao je trener Dinama Željko Kopić.

'Modri' su u Sevillu stigli gotovo s najjačim snagama...

'Perić je ozlijeđen, Mišić ima tri žuta kartona i to je to od izostanaka. Ostali su OK. I Dilaver je imao manjih problema pa je ostao u Zagrebu', otkrio je Kopić te najavio utakmicu sa Sevillom:

'Poznajemo njihove kvalitete, ali imaju i stvari u kojima nisu toliko dobri. Na nama je da sve napravimo na planu igre i prema taktičkoj ideji kako im se želimo suprotstaviti i napraviti sve da dođemo do pozitivnog rezultata. Mi kao klub gdje god da igramo, navijači nas prate i pružaju nam ogromnu podršku. Sutra će biti glasni i jaki, tjerat će nas još dodano da odigramo kvalitetnu utakmicu. To je uobičajeno kod naših navijača, tako smo još više motivirani.'

Dinamo više nije samo 'ugodno iznenađenje' u europskim natjecanjima...

'Mislim da je dugogodišnji rad svih u klubu došao na naplatu i to je proces koji traje. Svi znamo koliko puta je Dinamo ostao u predvorju ozbiljnog rezultata, napravljen je korak prema naprijed. Kvalitetan nastup više ne predstavlja iznenađenje, svi Dinamo očekuju i gledaju kao ekipu koja može igrati s kvalitetnim protivnicima. Na nama je da se stabiliziramo na ovoj razini, ali i da napravimo korak naprijed', kazao je Kopić te prokomentirao igru Seville:

'Sevilla igra u 4-4-3 sa širokim krilima. Imaju mogućnost adaptirati se u različite formacije. Igrače dovode sustavno i planski. Imaju kvalitetne mehanizme igre prema naprijed, pokušavaju igrati na visokom intenzitetu s brzim protokom lopte i tako lome protivnike. Kao i svaka ekipa, imaju situacije u kojima nisu toliko kvalitetni. Taj dio ćemo pokušati iskoristiti i u Španjolskoj igri bez obzira na to što igraju jako dobro i bore se za naslov, imali su određene probleme. A ozljede i korona virus, s tim se svi moramo nositi. Svi klubovi imaju sličnu situaciju. Sevilla ima dovoljno kvalitetan kadar da mogu nadomjestiti izostanke nekih igrača. Ne možemo znati tko će im sutra igrati, ali maksimalan fokus je na nas i našu izvedbu da budemo pravi te da igramo kvalitetan nogomet.'

A kako će Dinamo igrati?

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +20
Dinamo - Gorica, 23. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorisc / CROPIX

'Voljeli bismo da je lopta kod nas, ali nešto će se pitati i Sevillu. Jako su kvalitetni, imaju varijabilan način igre, nekad se orijentiraju na posjed, a u nekim fazama utakmice igraju jako okomito. Ne igra predvidljiv nogomet, imaju ideju kako igrati prema naprijed. Naravno da ćemo svoj gard pokušati držati u fazi obrane i fazi napada', razmišlja Kopić koji još ima nekih dvojbi oko prvih 11 za sraz protiv Seville:

'Andrić je dobio neugodan udarac, ali vjerujem da će biti spreman. Petković se vratio punom treningu nakon svega što mu se izdogađalo. I on je u kadru. U dobrom smo stanju i maksimalno pozitivni dočekujemo sutrašnju utakmicu. Postoji šansa da Emreli sutra debitira. Doveli smo ga da ojačamo ekipu. Nije u pravom stanju, moramo povesti računa u svemu tome. U kadru je i kao i svi drugi, postoji vjerojatnost da sutra zaigra', zaključio je trener Dinama Željko Kopić.

Jedan od najvažnijih igrača Dinama je Luka Ivanušec koji nema straha uoči sutrašnjeg susreta.

'Naravno da nas motivira kad znamo da strani klubovi znaju naše ime i prezime, to je ono za što radimo svaki dan. To potvrđuju i naši rezultati koje smo ostvarili u Europi u zadnjih par godina. Lijepo je znati da inozemni klubovi znaju za nas', kazao je Ivanušec te dodao je kako je ekipa spremna i jedva čeka početak utakmice:

'Ekipa je maksimalno spremna, jedva čekamo da krene ta utakmica. Dugo smo čekali nokaut fazu natjecanja da se ponovo vrati. Svi smo maksimalno motivirani i spremni odigrati odličnu utakmicu. Uz velikim respekt prema Sevilli, došli smo ovdje pobijediti.'