europska liga

Trener Seville oprezan je uoči susreta s Dinamom, a posebno je istaknuo kojih se 'modrih' igrača najviše pribojava

16.02.2022 u 18:24

Bionic
Reading

Julen Lopetegui najavio je sutrašnju utakmicu šesnaestine finala Europske lige između njegove Seville i Dinama (Arenasport 1, 21 sat, MAXtv). Trener Andalužana ostao je vrlo tajnovit, nije dao ni naslutiti s kojim će igračima krenuti protiv Dinama čije nogometaše izuzetno cijeni

'Dinamo je navikao igrati velike utakmice. Ima bogato europsko iskustvo i mi to ne smijemo podcijeniti. Svi se sjećamo kako su pobijedili West Ham u Londonu, momčad iz jedne od najboljih liga na svijetu', započeo je trener Seville Julen Lopetegui najavu sutrašnje utakmice šesnaestine finala Europske lige (Arenasport 1, 21 sat, MAXtv).

Bivši trener Real Madrida jako dobro zna sve kvalitete Dinama te je upozorio svoje igrače.

'Mislim da su igrači Dinama tehnički odlični, to im je najveći forte. Ako pristanemo na njihov tempo i stil igre, onda ćemo imati jako velikih problema. Imaju puno reprezentativaca, stalno su prvaci i znamo koliko je opasna ta momčad', napomenuo je Lopetegui kojeg su posebno impresionirali Dinamovi reprezentativci:

  • +2
Valencia - Sevilla, Primera, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: Kai Foersterling

'Oršić i Petković su najzanimljiviji igrači. Opasni su, mogu zabiti i dodati iz više različitih situacija. Odigrali su već bezbroj utakmica na ovom nivou... Dinamo je čvrst i kompaktan u bloku, s vrlo jasnim načinom igre. U svojoj ligi je dominantan, što mu dopušta da se na poseban način priprema za europska natjecanja. Uz sve to Dinamo ima pouzdane obrambene igrače u svojoj 5-3-2 formaciji. Ne vjerujem u priče o favoritima, jer to u nogometu postoji. Postoji samo realnost, a to je da je Dinamo vrlo dobra momčad koja je kompetitivna u Europi.'

Trener Seville, očekivano, nije želio otkrivati sastav s kojim će krenuti na Dinamo.

'Nikad do dana utakmice ne znam tko će istrčati. Puno je faktora koje moram uzeti u obzir. Imamo nekoliko varijanti u igri, ali naš stil je prepoznatljiv. Volio bih imati više igrača na raspolaganju, ali vrijeme je takvo kakvo je. Probat ću iskoristiti to što imam s vjerom u resurse koje imam. Realnost je da u sutrašnjoj utakmici nema favorita, moramo biti vrlo oprezni', zaključio je Lopetegui.