SPEKTAKL ZA PAMĆENJE

Ovakvo nešto Engleska ne pamti! Krenuli su s 4 gola minusa, a onda je sve eruptiralo

19.05.2023 u 09:19

Bionic
Reading

Ono što se sinoć dogodilo u Engleskoj u polufinalu doigravanja za plasman u Championship ligu priča je koja će se prenositi s koljena na koljeno, posebno među navijačima Sheffield Wednesdaya i Peterborougha.

Sheffield je na svom Hillsboroughu imao težak zadatak sustizanja zaostatka od četiri gola jer je u prvoj utakmici poražen 4-0. Malo tko je vjerovao u uspjeh osim, valjda igrača i vodstva kluba i vjernih navijača.

Na kraju balade nakon produžetka rezultat je bio 5-1 pa se pristupilo izvoženju jedanaesteraca u kojima je Sheffield bio bolji te je izborio finale za u kojem će na Wembleyju zaigrati protiv boljeg iz susreta Barnsleya i Boltona.

Domaćini su krenuli furiozno te u 25. minuti imali vodstvo 2-0 i ispred sebe puno vremena za sustići drugu polovicu zaostatka.

Smith je iz penala u 9. minuti zabio za 1-0, a Gregory u 25. zapalio stadion golom za 2-0. Igralo se samo na polovici Peterborougha koji je uspješno, uz dosta sreće, odolijevao napadima domaćina do 71. minute kada je James zabio za 3:0. Napadi nisu jenjavali, ali gosti su se uspješno i branili. Minute su ih dijelile od prolaska u finale. Ušlo se u sudačku nadoknadu Koja se sa šest minuta zbog otezanja produžena na osam da bi doslovno u posljednjem napadu u toj 98. minuti Palmer zabio za 4-0 i delirij na stadionu.

Tada se činilo da razbijeni Peterborough nema nikakve izglede u produžetku, no domaći su uspjeli zabiti sami sebi, Gregory je autogolom ponovno vratio goste u igru, da bi Peterson golom za 5-1 u 112. minuti još jednom spasio Sheffield.

Uslijedilo je raspucavanje jedanaesteraca. Domaćini su zabili sve, golman Dawson je obranio Butlerov udarac u drugoj seriji te je tako Sheffield, inače četverostruki prvak Engleske, izborio priliku za povratak u Championship nakon dvije godine igranja u trećoj ligi.

IZ Premier lige ispali su još daleke 1999. godine.