ISKUSNI TRENER ZA TPORTAL

Otto Barić uoči derbija Hajduka i Dinama rekao veliku istinu o splitskom klubu: To je neprihvatljivo

03.04.2019 u 11:26

Bionic
Reading

Uoči novog velikog derbija Hajduka i Dinama (Arenasport 3, 19.00) u sklopu 27. kola Hrvatski Telekom Prve lige, koji će se igrati na prepunom Poljudu, legendarni hrvatski trener Otto Barić za tportal je rekao nekoliko zanimljivih stvari

Iako u zadnje vrijeme splitski Hajduk igra sve bolje, podatak kako zaostaje za Dinamom ogromna 24 boda sugerira da se ovaj derbi igra samo za prestiž.

>> Evo gdje možete gledati najveći hrvatski derbi, ogled Hajduka i Dinama

Činjenica je da Hajduk pod vodstvom novog trenera Siniše Oreščanina igra bolje nego u prvom dijelu sezone, a dokaz za to jest podatak kako su u posljednjih 15 prvenstvenih utakmica 'bili' upisali tek jedan poraz, upravo protiv Dinama na Maksimiru.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Korisnici usluge MAXtv To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Za ljubitelje statistike donosimo i podatak kako je od ukupno posljednjih 18 derbija koji su odigrani na Poljudu Hajduk upisao samo tri pobjede (posljednja u ožujku 2016.)

Stoga je 86-godišnji nogometni trener Otto Barić, koji već godinama uživa u mirovini, u kojoj je od 2007., na pitanje je li prvenstvo već gotovo kao iz topa ispalio:

'Naravno da je prvenstvo 100 posto gotovo, stoga ovaj derbi ne igra neku važnu ulogu. Dinamo si može dozvoliti i nekoliko poraza do kraja sezone jer je već jasno da su opet prvaci Hrvatske. Isto tako, mišljenja sam kako je Rijeka pobjedom protiv Slaven Belupa osigurala drugo mjesto na ljestvici i treba čestitati na tom rezultatu jer su imali dosta problema s ozljedama i slaganjem sastava.'

Hajduk pod vodstvom novog trenera Oreščanina igra sve bolje. Može li ovakav Hajduk pobijediti Dinamo?

'Kao prvo moram reći kako Hajduku želim puno sreće. U posljednje vrijeme su se malo konsolidirali, igraju dobro i naravno da imaju veliku šansu danas pobijediti Dinamo. Ali, s druge strane, Dinamo je po mom mišljenju sada najopasniji jer u Split su otišli potpuno rasterećeni i igraju bez ikakvog pritiska. Igrači Hajduka bit će pod pritiskom jer igraju kod kuće, stadion će biti pun i svjesni su da ih čeka teška utakmica. Moja prognoza je da će ovaj derbi završiti bez pobjednika.'

Dinamo je ostavio sjajan dojam u Europskoj ligi i to će sigurno biti dodatan motiv igračima Hajduka kako bi napravili sve da pobijede takvu moćnu momčad.

'Dinamo ima odličnu momčad koja zna igrati, a njihov trener Bjelica sigurno će prije utakmice svojim igračima reći da se na Poljudu moraju pokazati kao prvaci te da moraju tako i igrati. U kojem će sastavu Dinamo igrati, također je važno jer trener zbog velikog broja igrača dosta može mijenjati. No ako je Dinamo kompletan, teško može izgubiti ovaj derbi… S druge strane, poznato je kako igrači Hajduka puknu upravo u takvim utakmicama, kad se žele nadigravati. To što se igra na punom Poljudu ništa ne mijenja kod Dinama jer su oni ove sezone već igrali pred dvostruko više gledatelja. Kao trener s velikim iskustvom, moram reći kako Hajduk ne smije i ne može biti peti, šesti na ljestvici. To je neprihvatljivo i zato mi je drago da su se konsolidirali jer to znači da će sljedeća sezona biti puno zanimljivija', završio je Barić.

  • +19
Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL
Hrvatska 1. liga
GoricaLokomotiva0:2
RijekaSlaven Belupo2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb26214167
2.Rijeka27158453
3.Lokomotiva27128744
4.Osijek26127743
5.Hajduk261110543
6.Gorica271161039
7.Slaven Belupo274131025
8.Inter Zaprešić26731624
9.Istra 196126451717
10.Rudeš2614217
Sljedeće utakmice
3.4.Inter ZaprešićOsijek
3.4.HajdukDinamo Zagreb
4.4.RudešIstra 1961
6.4.Inter ZaprešićLokomotiva
6.4.GoricaRijeka