pat-pozicija

Otac najboljeg nogometaša svijeta, Lionela Messija izašao iz Barceloninih ureda; razloga za zadovoljstvo baš i nema

02.09.2020 u 21:59

Bionic
Reading

U srijedu rano ujutro u Barcelonu je stigao Jorge Messi, otac ujedno i menadžer Lea Messija. Španjolski mediji tvrde kako će tata Messi i službeno na sastanku s čelnicima kluba objaviti kako njegov sin više ne želi igrati za Barcelonu te kako je odlučio prihvatiti nemoralnu ponudu Manchester Cityja

Lionel Messi prošlog je tjedna u pismu predsjedniku Bartomeuu lijepo objasnio kako želi napustiti Nou Camp. 33-godišnji Argentinac više se ne vidi u dresu katalonskog velikana i pod svaku je cijenu odlučio otići iako ima ugovor na još godinu dana. I odštetnu klauzulu od nevjerojatnih 700 milijuna eura!

Tu je krenula rasprava između njega i kluba, koji inzistira na odšteti, iako je u ugovoru imao klauzulu prema kojoj je Messi mogao napustiti klub potpuno besplatno nakon predzadnje sezone ugovora, a to je bilo ovoga ljeta.

Problem je nastao u tome što klauzula navodno traje do 10. lipnja do kada inače traje sezona, no kako je sve pomaknuto zbog koronavirusa, ona se odužila i završila je tek prije nekoliko tjedana. Barcelona se slijepo držala datuma 10. lipnja, dok je Messi smatrao da bi klauzula trebala također biti produljena zbog situacije s koronavirusom.

  • +18
Barcelona - Bayern (četvrtfinale Lige prvaka 2019/20) Izvor: EPA / Autor: Rafael Marchante / POOL

Naravno, ta cijena odbijala je potencijalne kupce, pa je u Barcelonu stigao Jorge Messi, Lionelov otac ali i glavni pregovarač. Uz njega bio je i drugi sin Rodrigo te odvjetnici. Dok su Barcelonu predstavljali Bartomeu i član uprave kluba Javier Bordas.

Bartomeu je prema pisanju Mundo Deportiva rekao Messijevom ocu kako želi da Argentinac ostane u klubu i da bi upravo on bio najvažnija poluga u projektu novog trenera Ronalda Koemana.

Ponudio je novi dvogodišnji ugovor Messiju i naglasio kako neće pregovarati o odlasku Argentinca ovog ljeta. Bartomeu je jasno stavio do znanja kako Barcelona nema namjeru prodati Argentinca u ljetnom prelaznom roku. Jedini način da ga netko odvede jest da plati odštetnu klauzulu od tih famoznih 700 milijuna eura.

Pregovori između Barcelone i Messijevih predstavnika nastavit će se sljedećih dana.

Priopćenjem se oglasila i španjolska La Liga, a istaknuto je kako Messi ima važeći ugovor s Kataloncima. Messi se nije pojavio na PCR testiranju, kao ni na treningu kluba i smatra kako više nije nogometaš Barcelone.