VRATITE IM TAMBURE

Osijek se 'zacementirao' kao domaćin reprezentaciji

13.10.2014 u 21:10

Bionic
Reading

Hrvatska je nakon prijateljske utakmice protiv Malija te kvalifikacijske utakmice protiv Walesa opet stigla u Osijek. Sasvim sigurno - po reprezentaciju vrlo prijateljsko okruženje

Više od 16.000 navijača stiglo je u Gradski vrt te od prve minute bilo poticajno po Kovačeve izabranike, a što je čelništvu HNS-a možda i najvažnije - raspoloženo samo za bodrenje nacionalne vrste.

Istina, bilo je i povika 'Za dom...' ali novčana kazna ako i dođe sigurno će manje 'boljeti' nego da su slušali standardni repertoar kojeg slušaju u Maksimiru a glasi 'HNS, pe..., nogomet ste sje...'. Ustvari, čulo se u par navrata, ali većina je bila 'pristojnija', pa se nakon toga - samo navijalo za Hrvatsku.

Najglasniji impuls stizao je s Kohortinog istoka, ali pratili su ih i zapad, sjever i jug, na kojem je bila pokoja prazna stolica. U svakom slučaju, Osijek si je ovakvom podrškom ispisao još barem jedno domaćinstvo.

Najveću opasnost predstavljali su komarci, no u najbližoj okolici stadiona nekih dva sata uoči početka utakmice pojavila se 'kaznena ekspedicija' te zaprašila područje oko Gradskog vrta, tako da tijekom večeri nije bilo većih neugodnosti.

Doduše, male je neugodnosti imala i skupina dobro 'raspoloženih' navijača, koji su na stadion htjeli ući s 'oružjem', ali kako tamburama nije mjesto na tribinama, njih su im oduzeli, pa se često sa sjeverositoka moglo čuti 'vratite im tambure'. A nakon ovakve predstave i dobre zabave, za noć su im sigurno i trebale.