'SVE JE TO LAŽ'

On je osjetio što je rasizam, ali nije podržao akciju u kojoj se štiti Viniciusa

25.05.2023 u 21:35

Bionic
Reading

Igrač Valencije Mouctar Diakhaby, rodom iz Gvineje, odbio je pozirati ispred transparenta protiv rasizma, kojeg su njegovi suigrači iznijeli skupa s igračima Mallorce uoči utakmice ovog četvrtka.

Čelnici španjolske LaLige odlučili su pokrenuti akcije protiv rasizma na prvenstvenim utakmicama nakon što su prošlog vikenda navijači Valencije rasistički vrijeđali nogometaša Real Madrida Vinicusa Juniora.

Tri osobe su uhićene nakon groznih povika s tribina protiv Realovog igrača, a to nije prvi put da se ove sezone događaju rasistički povici na račun Vinicusa.

Zbog toga je LaLiga odlučila pokrenuti kampanju protiv rasizma. Igrači Mallorce i Valencije iznijeli su transparent s natpisom 'Rasisti, maknite se iz nogometa', no Mouctar Diakhaby je odbio pozirati sa suigračima.

Ovaj 26-godišnji branič smatra da je ova kampanja pokrenuta samo kako bi se smirile strasti. Dobio je brojne poruke podrške navijača koji smatraju da je ovo zapravo lažna slika koju šalje vodstvo lige.

'U pravu je. Više akcije, manje transparenata', poruka je jednog navijača, dok drugi dodaje: 'Zna da je sve lažno'.

I sâm Mouctar Diakhaby bio je žrtva rasizma. Njega je tijekom utakmice protiv Cadiza 2021. godine vrijeđao jedan domaći igrač i on je odlučio napustiti teren.

Odbio je igrati, nije prihvatio ispriku ostatka ekipe Cadiza i utakmicu je odgledao s tribina.

La Liga nakon toga nije pokrenula nikakve postupke. Apsolutno nitko iz Cadiza nije kažnjen, pa nije nikakvo čudo što je njegova reakcija bila baš ovakva.