PROMIJENJENA ODLUKA

Španjolski nogometni savez 'posipa se pepelom' zbog Viniciusa

24.05.2023 u 10:05

Bionic
Reading

Crveni karton dodijeljen napadaču Real Madrida Viniciusu Jr. u nedjeljnoj utakmici LaLige protiv Valencije, kada je bio vrijeđan na rasnoj osnovi, poništen je, objavio je u utorak Španjolski nogometni savez (RFEF).

Sudac Ricardo de Burgos Bengoetxea je u sudačkoj nadoknadi isključio brazilskog krilnog igrača jer je udario suparnika nakon tučnjave s igračima Valencije. No, suci u VAR sobi su previdjeli da je igrač Valencije zapravo prvi udario Viniciusa nakon čega mu je Brazilac vratio.

Viniciusa su navijači ranije vrijeđali na rasnoj osnovi na stadionu Mestalla, što je dovelo do prekida utakmice na deset minuta jer je igrač ukazivao na ljude koji su ga zlostavljali na tribinama.

'Natjecateljski odbor RFEF-a smatra da je sudačka procjena određena izostavljanjem cijele situacije koja se odigrala, što je utjecalo na sudačku odluku', priopćio je savez.

Španjolska policija privela je u utorak sedam osoba optuženih za različite zločine iz mržnje protiv Viniciusa.

RFEF je također objavio da je kaznio klub sa 45.000 eura (49.536 dolara) i da će južna tribina stadiona u Valenciji biti djelomično zatvorena za pet utakmica.

Valencia je sankciju nazvala 'neproporcionalnom i nepravednom', rekavši da šteti navijačima koji nisu bili uključeni u 'sramotni incident'. Iz kluba su dodali da će se žaliti na djelomično zatvaranje stadiona.

  • +13
Valencia - Real Madrid, španjolska liga, 21.5.2023. Izvor: EPA / Autor: Biel Alino