MORBIDNO IŽIVLJAVANJE

Vinicius će 'podivljati' kada shvati tko je osumnjičen za vješanje lutke

23.05.2023 u 12:36

Bionic
Reading

Španjolska policija objavila je kako je u utorak uhitila tri mlade osobe pod sumnjom da su s tribina Mestalle rasistički vrijeđale napadača madridskog Reala i brazilskog nogometnog reprezentativca Viniciusa tijekom nedjeljnog dvoboja 35. kola španjolskog prvenstva između Valencije i Reala.

Vinicius diljem Španjolske redovito dolazi u sukobe sa suparničkim navijačima, a nerijetko i igračima pa je tako i u nedjelju isključen u završnici utakmice protiv Valencije, on je nakon verbalnog okršaja s vratarom Mamardašvilijem udario šakom u glavu Dura.

Dan nakon utakmice Real je podnio kaznenu prijavu španjolskom tužiteljstvu navodeći kako je Vinicius u Valenciji bio meta rasističkih uvreda, a događaji u Valenciji samo su nastavak onoga kroz što brazilski igrač prolazi tijekom aktualne sezone.

Ranije u utorak uhićene su i četiri osobe u Madridu u sklopu istrage španjolske policije vezane uz vješanje lutke s likom Viniciusa u siječnju ove godine.

Uhićeni su optuženi za 'zločin iz mržnje', kategorije koja pokriva i rasističke prekršanje u Španjolskoj.

Trojica uhićenih aktivni su članovi jedne od ultraških navijačkih skupina Kraljevskog kluba.

Lutka s Viniciusovom majicom pod natpisom 'Madrid mrzi Real' izvješena je nedaleko Realova trening kampa dan nakon što je Real u četvrtfinalu španjolskog kupa sa 3:1 svladao gradskog rivala Atletico.

Iz Reala su taj incident okarakterizirali kao 'zloban, odvratan, rasistički i ksenofobni čin', dok je Vinicius kazao kako se 'nada da će odgovorni biti kažnjeni'.