TEŽAK UDARAC ZA UFC

Omiljeni borac koji je posljednji porazio Miočića pao na doping testu!

19.08.2017 u 12:29

Bionic
Reading

Junior Dos Santos pao je na doping testiranju i čeka ga suspenzija po prvi put u karijeri. U tijelu bivšeg teškaškog prvaka UFC-a pronađen je hidroklorotiazid...

Iskusni 33-godišnji borac može se pohvaliti da je u svojoj karijeri pobijedio Mirka Filipovića, Franka Mira i Caina Velasqueza, a tijekom 2011. godine njegova je bila titula teškaškog prvaka.

Dos Santos je također posljednji borac u UFC-u koji je uspio poraziti aktualnog prvaka Stipu Miočića u prosincu 2014. godine koji mu se doduše nedavno u svibnju uspješno revanširao. Na jedinom izletu elitne MMA organizacije u Zagreb u glavnoj borbi pobijedio je Bena Rothwella prošle godine u travnju.

'Cigano' je jedan od omiljenih MMA boraca pa je mnoge razočarala vijest ove subote da je pao na doping testu i sada mu prijeti suspenzija i to u trajanju od dvije godine.

Junior je bio pozitivan na diuretik hidroklorotiazid, zabranjen od USADA-e. Iz Dos Santosovog tabora poručuju da ne znaju otkud se pojavila supstanca u tijelu Brazilca i uvjeravaju javnost da nikad tijekom karijere nije svjesno uzimao ništa od zabranjenih supstanci.

Ovaj slučaj još je jedan udarac za UFC u kojem borci često padaju na doping testiranjima, uključujući i one najbolje poput Andersona Silve, Jona Jonesa i Alistaira Overeema...