rođeni Vukovarac

Ogroman uspjeh bivšeg nogometaša Rijeke, koji je bio poznat po topovskom udarcu; mnogi su ga zaboravili, a uvršten je u All-Star momčad američke MLS lige!

05.08.2021 u 12:59

Bionic
Reading

Hrvatski vezni igrač Damir Kreilach uvršten je u All-Star momčad MLS-a, najjače nogometne lige SAD-a.

Vukovarc Damir Kreilach, koji se igrači afirmirao u dresu Rijeke (bio je poznat po topovskom udarcu!), izabran je među 28 igrača koji će 25. kolovoza odmjeriti snage protiv najboljih igrača iz meksičke lige. Ogroman je to uspjeh za bivšeg nogometaša Rijeke...

Kreilach u MLS-u igra od 2018. godine, kada je iz Union Berlina prešao u sadašnji klub Real Salt Lake. Odmah u prvoj sezoni zabio je 15 golova i ostvario 10 asistencija, ali tek ove godine je uspio izboriti mjesto među najvećim zvijezdama MLS-a. U dosadašnjem tijeku sezone je u 15 utakmica zabio sedam golova i pet puta asistirao.

Izbor All-Star momčadi vršio se tako da su 13 igrača izglasali navijači, mediji i igrači, još 13 odabrao je All-Star trener Bob Bradley, a dva glavni čovjek lige Don Garber. Od ostalih poznatih igrača možemo izdvojiti dva bivša napadača Manchester Uniteda, Portugalca Nanija i Meksikanca Chicharita, a u sastavu je i bivši Arsenalov napadač Carlos Vela.

Seniorsku karijeru Kreilach je započeo u Rijeci, za koju je od 2007. do 2013. zaigrao 144 puta i zabio 19 golova. Od tih 19 golova neki su bili zaista vrhunski, pravi euro-golovi. Neki su već zaboravili na njega, a na vrhuncu karijere zamalo se našao i na popisu hrvatske reprezentacije. Bio je jedan od nadarenijih igrača Rijeke, ali karijera mu je otišla u drugom smjeru. I sada oduševljava fanove u SAD-u.