BLIZU KONAČNOG CILJA

Oglasio se i predsjednik HNS-a Davor Šuker; evo što je točno rekao o atmosferi na Poljudu

11.10.2019 u 16:35

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker prokomentirao je veliku pobjedu Vatrenih nad Mađarskom i sjajan ugođaj u Splitu

U kvalifikacijskom dvoboju Hrvatske i Mađarske na Poljudu uživao je i Davor Šuker, predsjednik HNS-a, koji je nakon pobjede Dalićevih izabranika rekao:

'Sve pohvale idu igračima i izborniku zbog odličnog nastupa naše reprezentacije i vrijedne pobjede, ali i svim sudionicima u organizaciji utakmice jer su dali uistinu veliki doprinos ovako dojmljivoj večeri.'

'Atmosfera je bila fantastična i možemo biti itekako ponosni na odrađeni posao na terenu i izvan njega. Sada puni istog zajedništva krećemo u Cardiff kako bismo ispunili konačni cilj i plasirali se na Europsko prvenstvo. Taj bi uspjeh bio kruna ovog pozitivnog raspoloženja', dodao je Šuker.

  • +37
Hrvatska - Mađarska, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Podsjećamo, hrvatska nogometna reprezentacija vratila se pobjednički nakon četiri i pol godina na splitski Poljud, a u ozračju prepunog stadiona i 33 tisuće navijača izabranici Zlatka Dalića su svladali Mađarsku s uverljivih 3:0. Svjetski doprvaci su rutinski dominirali od prve minute i pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno, a Hrvatska je do pobjede došla u prvom dijelu kada su kaznili sve pogreške Mađara.

  • +16
Hrvatski navijači na Poljudu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Pogotke su za Hrvatsku postigli Luka Modrić (5) i Bruno Petković (24, 42). Ivan Perišić je u 55. minuti promašio kazneni udarac, a Mađar Laszlo Kleinheisler je isključen u 57. minuti.

'Vatreni'su konačno prekinuli i 'crni' niz sa Poljuda, gdje su od 12 odigranih utakmica do četvrtka dobili samo jednu. Također, pobjeda protiv Mađarske Hrvatsku odvodi nadomak plasmana na EURO, koji mogu osigurati već u nedjelju u Walesu - i prije zadnje utakmice u skupini sa Slovacima u Rijeci.

  • +56
Atmosfera u Splitu uoči Hrvatska - Mađarska Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL
  • +19
Poznati s tribina Poljuda prate utakmicu Hrvatska - Mađarska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban