VIĐEN I ŠEF BARCELONE

Zvijezda je rođena! Pomutnja među nogometnim skautima zbog Hrvata za kojeg prije 14 mjeseci nitko nije znao

11.10.2019 u 12:35

Bionic
Reading

U kvalifikacijskoj utakmici protiv Mađarske napadač hrvatske nogometne reprezentacije Bruno Petković oduševio je izbornika, suigrače, navijače, ali i skaute bogatih europskih klubova koji su stigli na Poljud

Gol Luke Modrića već u petoj minuti načeo je Mađare, a do kraja prvog poluvremena dokrajčio ih je 193 cm visoki napadač Dinama Bruno Petković. Prvi gol petom u 24. minuti, u stilu Zlatana Ibrahimovića, bio je malo remek-djelo, a prilikom drugog gola ovaj 25-godišnji Metkovac još jednom je dokazao o kakvom se golgeteru radi.

'Zadovoljan sam, jako bitna tri boda. Bio je poseban osjećaj osvojiti ih u ovako odličnoj atmosferi. Ovo su moji prvi golovi na Poljudu za reprezentaciju i stvarno je bilo posebno. Gol petom? Tko ne pokuša, nikad i ne uspije. Nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu. Bitno mi je da sam koristan za ekipu i sretan što to činim sa svojim golovima i asistencijama', rekao je nakon utakmice Bruno Petković, igrač koji u šest nastupa za reprezentaciju zabio četiri gola.

>>> Ovako je legendarni trener komentirao Rakitićev nastup, a onda i iznenadio odgovorom s kojih će 11 igrača Dalić ići na Wales

S nova tri boda Hrvatska je izbila na vrh skupine za plasman na Euro 2020. godine, a pobjedom protiv Walesa i matematički bi osigurala još jedan plasman na veliko natjecanje.

Ono što je posebno zanimljivo svakako je činjenica kako su na u poljudskoj loži viđeni skaut Barcelone Goran Vučević i njegov šef Eric Abidal, sportski direktor katalonskog kluba. No još znakovitije jest kako je s njima u društvu, u kratkom razgovoru, viđen i nogometni menadžer Ivan Cvjetković, Petkovićev zastupnik kojem je zasad najpoznatiji klijent Mario Mandžukić. Legendarni Tarzan, kako je Cvjetković dobio nadimak igrajući za Dinamo, očito ima nos za napadače.

Koji su klubovi gledali Petkovića, nije poznato, ali ako zaista postoji interes Barcelone, to je ogroman kompliment za napadača o kojem se do ljeta 2018. i dolaska u Dinamo iz talijanske Bologne nije znalo gotovo ništa. Malo je reći kako je Petković izazvao pomutnju među skautima i sportskim direktorima jer ovakvi golovi više se ne mogu pripisati slučajnosti ili sreći. Rođena je nova zvijezda.

  • +3
Hrvatski napadač Bruno Petković Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Nešto više od godinu kasnije vrijednost Brune Petkovića poprilično je porasla i prema Transfermarktu vrijedi oko osam milijuna eura. No sudeći po igrama za Dinamo, za što je najzaslužniji trener Nenad Bjelica koji je silno vjerovao u njega i shvatio je kakav je potencijal, te nakon toga u dresu hrvatske reprezentacije, u kojoj mu se igrom slučaja otvorilo mjesto (Mandžukićevo umirovljenje, ozljeda Andreja Kramarića, odstranjivanje Nikole Kalinića…), već sada je jasno kako ga čelnici Dinama ne bi pustili za manje od 15 milijuna eura. Kako su ga Bologni platili svega milijun eura, jasno je da je njegovo dovođenje u Dinamo, klub u koji je stigao kao klinac od 13 godina, bio pun pogodak.

Usprkos visini od 193 cm, Bruno Petković je sjajan dribler, što je naučio u rodnom Metkoviću 'haklajući mali nogomet s prijateljima dan i noć', a golovi škaricama, petom ili iz voleja postali su mu nešto sasvim normalno. Zapravo, ispada kako je njegov odlazak u talijansku Cataniju, kada je imao nepunih 18 godina, bio pogrešan potez. Selio se od kluba do kluba i kada su ga mnogi zaboravili, neki čak i otpisali, dogodio se neviđeni preokret u svega godinu dana. Od potpunog anonimusa izrastao je u centarfora za kojeg se zanima jedna Barcelona. Scenarij za film jednog dana…

  • +37
Hrvatska - Mađarska, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL