ZAISTA ŠTETA

Odluka koja je rastužila i trostrukog prvaka: Bio je to najveći izazov u Formuli 1

27.09.2017 u 10:43

Bionic
Reading

Predstojeći vikend će se na stazi Sepang posljednji puta voziti VN Malezije, a aktualni šampion Lewis Hamilton dao je svoje mišljenje o gubitku te utrke

VN Malezije se vozi neprekidno od 1999. i na stazi Sepang dogodile su se neki od trenutaka za pamćenje. Ove sezone utrka je na rasporedu 1. listopada, a iako bi se VN Malezije prema ugovoru trebala održati i 2018. to se neće dogoditi.

Još u travnju su vlada Malezije i šefovi Formule 1 obavijestili javnost kako je utrka na stazi Sepang ove godine ujedno i posljednja.

Evo što o tome kaže Lewis Hamilton, vodeći vozač u ukupnom poretku.

'Svakako je tužno razmišljati da je ovo posljednja utrka. Ona je najveći izazov za bolide i momčad, bit će teško pronaći pravu zamjenu za, ako ne najtežu, onda jednu od najtežih utrka u Formuli 1', rekao je trostruki prvak koji je u Maleziji slavio samo jednom (2014.) dok je prošle sezone morao odustati zbog kvara.

  • +24
Lewis Hamilton Izvor: Reuters / Autor: MAX ROSSI

VN Malezije je zaista posebna, neki vozači su je usporedili sa sjedanjem u sauni, jer temperatura u kokpitu doseže i do 50 stupnjeva, a prema Mercedeovim podacima njihovi vozači u 90 minuta izgube oko tri litre tjelesne tekućine. Bio je to pravi izazov koji sada nestaje s karte Formule 1.