OČAJNIČKI POTEZ

Još jedna besmislena ideja uskoro će zaživjeti u Formuli 1!

26.09.2017 u 11:15

Bionic
Reading

Španjolska Marca saznaje da novi vlasnici Formule 1 ozbiljno razmišljaju o ugrađivanju mikrofona na bolide kako bi motori bili glasniji tijekom utrka...

Podsjetimo, Liberty Media preuzela je vlasništvo nad elitnom automobilističkim natjecanjem potkraj prošle godine i smijenila Bernieja Ecclestonea koji je dugi niz godina donosio ključne komercijalne odluke vezane uz Formulu 1.

  • +10
Formula 1, VN Singapura, 2017. Izvor: Reuters / Autor: EDGAR SU

Novi američki vlasnici sada žele poboljšati doživljaj svog natjecanja, a jedan od glavnih problema vide u tihim motorima koji više nisu glasni kao što su bili prije V6 turbo ere.

'Moramo pojačati zvuk, sva su istraživanja među navijačima pokazala da im je to važno,' priznao je Sean Bratches, marketinški sportski direktor Libery Medije.

Postoje razne ideje kako bi se to moglo učiniti, a španjolska Marca saznaje da se vlasnici spremaju ugraditi mikrofone na bolide koji bi se nalazili na strateškom mjestu i tako povećali buku na stazi.

'Radimo na razvoju keramičkog mikrofona koji bi bio pričvršćen na ispušni otvor kako bi osnažio zvuk bolida za bolji doživljaj publike,' otkrio je Bratches.

Ljubitelji ovog sporta očekivano nisu oduševljeni još jednim umjetnim rješenjem oživljavanja spektakla, poput DRS tehnologije koja je previše olakšala pretjecanja pa se atraktivni napadi i prolasci danas puno rjeđe viđaju na stazi nego u prošlosti. No, Formula 1 se već godinama traži pa ovakva i slična rješenja više nikog ne čine iznenađenim...