neslavan KRAJ KARIJERE

Umjesto nastupa na utrci u Maleziji, iznenada je potjeran iz Formule 1!

26.09.2017 u 12:21

Bionic
Reading

Vodstvo Tora Rossa izgubilo je strpljenje s Danilom Kvjatom i njegovo mjesto u ekipi preuzet će već od ovog vikenda Pierre Gasly, kao i na utrci u Suzuki...

Turbulente vijesti vezane uz juniorsku momčad Red Bulla se nastavljaju. Nakon što je postalo poznato da će od sljedeće sezone Toro Rosso koristiti Hondine motore, a Carlos Sainz preći u Renault, uoči Velike nagrade Malezije odlučila se ekipa za još jednu radikalnu odluku.

  • +10
Formula 1, VN Singapura, 2017. Izvor: Reuters / Autor: EDGAR SU

Naime, Danil Kvjat potjeran je iz bolida i već na stazi Sepang njegovo mjesto preuzet će Pierre Gasly, mladi Francuz koji je također prošao juniorsku školu 'bikova' i bivši je GP2 prvak zbog čega se nada uspješnoj karijeri u elitnom automobilističkom natjecanju.

Nije veliko iznenađenje što za 23-godišnjeg Rusa više nema mjesta u Formuli 1, jer kola su za njega krenula nizbrdo još prošle godine u Sočiju kada se zabio u Sebastiana Vettela, zbog čega ga je Red Bull degradirao u svoju B momčad, a promovirao Maxa Verstappena.

No, nitko se baš nije nadao da će Danil biti izbačen iz ekipe usred sezone, a razlog za to vjerojatno je nespretno zabijanje u zid na prethodnoj utrci u Singapuru, kao i niz prethodnih incidenata koji su ga doveli na rub zabrane nastupa zbog prikupljenih kaznenih bodova na vozačkoj licenci.

Gasly bi trebao voziti u Sepangu, kao i u Suzuki, a ovisno o njegovim nastupima past će odluka kome će kasnije pripasti mjesto za volanom. Izgledi Kvjata za povratak su vrlo mali.

'Nije pokazao svoj pravi potencijal ove sezone i zato će morati prepustiti svoje mjesto na sljedećim utrkama,' potvrdio je ravnatelj Franz Tost.

Otkad je degradiran, Kvjat je izgubio volju i slabo je vozio za Toro Rosso, a ovo je gotovo sigurno i kraj njegove karijere u Formuli 1, jer iza sebe nema moćnih sponzora kao neki drugi vozači koji su ostali predugo u sportu unatoč dvojbenim vozačkim sposobnostima...