najava boljih dana?

Odbačeni hrvatski reprezentativac stigao je u novi klub i ne gubi nadu: Džeko i ja ćemo zabiti puno golova

04.09.2019 u 19:39

Bionic
Reading

Imao je Nikola Kalinić (31) još početkom lipnja prošle godine praktički sve na svojoj strani. No, nakon što ga je izbornik Zlatko Dalić izbacio iz hrvatske reprezentacije koja je tada bila na SP-u u Rusiji, Kaliniću su 'kola krenula nizbrdo'. Sad ima priliku oživjeti karijeru...

Briljirao je Nikola Kalinić (31) u Fiorentini pa uoči SP-a u Rusiji za 20 milijuna eura prešao u Milan. No, tu su i započele njegove 'muke'. Jer 'rossoneri' su ga ekspresno 'preprodali' madridskom Atleticu za 15 milijuna eura, a Kale se u momčadi Diega Simeonea nije naigrao.

Prošle je sezone odigrao samo 24 utakmice u svim natjecanjima te zabio tek četiri gola. Karijera mu je ozbiljno došla u pitanje jer praktički je nestao s 'nogometne mape'... Na sve je načine pokušavao pronaći izlaz, a spas je stigao posljednjeg dana prijelaznog roka - stigao je u redove talijanskog velikana Rome na jednogodišnju posudbu.

Vidjelo se na predstavljanju koliko je Kaliniću laknulo, vratio se u ligu u kojoj je i najviše napravio. Očekivanja su, barem s njegove strane, velika. Bez obzira na strašnu konkurenciju u napadu 'vučice' gdje je prvo ime 'Bosanski dijamant' Edin Džeko.

  • +5
Serie A, Lazio - Roma Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO PERI

'Edin je jedan od najboljih nogometaša na svojoj poziciji. Mislim da ćemo zajedno postići dosta golova', kazao je Kalinić na predstavljanju te nastavio:

'Poznajem ga jako dobro i oduševljen sam što ćemo zajedno igrati. Ove godine možemo napraviti sjajne stvari u Serie A i Europa ligi', zaključio je bivši hrvatski reprezentativac koji će u Rimu pokušati oživjeti karijeru koja je posljednje dvije sezone bila u opasnoj silaznoj putanji.