svjetska senzacija

Od kada su ovo čuli, svi europski velikani gledaju prema Dortmundu: Nevjerojatni Haaland odlazi iz Borussije za sitniš

21.02.2020 u 14:26

Bionic
Reading

Erling Haaland može 2022. godine napustiti Borussiju Dortmund za 70 milijuna eura, a Nijemci su već pronašli i zamjenu za njega

Borussia Dortmund je ove zime osigurala potpis čudesnog 19-godišnjeg norveškog napadača Erlinga Brauta Haalanda. Njegovom agentu Minu Raioli i ocu Alf-Ingeu su isplatili oko 25 milijuna eura, dok su RB Salzburgu na ime odštete uplatili 20 milijuna eura, a taj im se ulog već isplatio.

U sedam utakmica za Borussiju je zabio 11 golova, a proglašen je i igračem mjeseca u Njemačkoj. Iako je tek stigao u njemački klub, već se zna i kada bi ga mogao napustiti. Borussia je u Haalandovom slučaju po prvi puta nakon odlaska Götzea u igračev ugovor ugradila klauzulu koja će se aktivirati u 2022. godini.

Za dvije godine Haaland će moći napustiti klub ako netko od zainteresiranih klubova plati odštetnu klauzulu od samo 75 milijuna eura, javlja Bild. U odnosu na današnje cijene na nogometnom tržištu, ova je cifra stvarno smiješna za igrača koji toliko puno zabija. Izgledno je da će brojni velikani jedva dočekati ovakav rasplet, ali u Borussiji su spremni na to.

Već sada znaju tko će zamijeniti Erlinga Haalanda. Oko su bacili na 20-godišnjeg švedskog napadača iz Real Sociedada Alexandra Isaka. Isak je u 29 utakmica ove sezone zabio 14 golova i upisao tri asistencije i u zadnje vrijeme je jedan od najboljih pojedinaca u redovima španjolskog sastava. Zanimljivo, Šveđanin je već bio u Borussiji.

Za njemački klub je potpisao u siječnju 2017. godine, ali nije se uspio nametnuti pa su ga Nijemci najprije posudili u Willem II, a onda i prodali Real Sociedadu za šest i pol milijuna eura. Ipak, u ugovor su ugradili i klauzulu koja im omogućuje da ga relativno bezbolno vrate u svoje redove.

Prema pisanju Munda Deportiva, Borussija Isaka može vratiti za 30 milijuna eura, ali tek od ljeta 2021. godine. Prije toga Isak košta više nego dvostruko više, odnosno 70 milijuna eura. Borussiji se tako isplati čekati ovaj popust i dovesti igrača koji će zamijeniti Haalanda koji bi mogao otići godinu nakon. Klauzula ima i dva posebna uvjeta. Prvi je da se Isak mora htjeti vratiti, a drugi da ga Borussia ne smije prodati u prvoj godini u kojoj ga dovede.