sigurno su zažalili

Barcelona je bila na korak do dovođenja Erlinga Haalanda, ali onda su odustali zbog dva razloga

20.02.2020 u 11:23

Bionic
Reading

Barcelona je odustala od dovođenja Erlinga Haalanda jer im je bio preskup i nisu bili sigurni da bi se kod njih uklopio

Erling Haaland je apsolutno prvo ime u nogometu ove sezone. Iako ima tek 19 godina, ove je sezone zabio 39 golova uz šest hat-trickova. U Ligi prvaka je ove sezone zabio 11 golova i posao prvi tinejdžer kojem je to uspjelo u povijesti ovog natjecanja, a zanimljivo je i da je zabio i dva gola više od cijele Barcelone.

O njegovim nevjerojatnim rekordima smo već ranije pisali, a sada španjolski Sport piše kako je mladi Norvežanin bio na korak do Barcelone koja je u zadnji trenutak od njega odustala. Španjolci pišu kako su se Katalonci borili s brojnim europskim velikanima za 19-godišnjeg Haalanda, ali onda su pred kraj prijelaznog roka jednostavno odustali i to iz dva razloga.

Prvi razlog za odustajanje je ekonomske prirode. Barcelona je u financijskim problemima i nije si mogla priuštiti takav transfer ponajviše zato što bi Haalandu morali dati visoku plaću, a već su i sada opterećeni davanjima. Drugi razlog je, pak, pitanje sportske politike, odnosno, vrlo vjerojatno loše odluke nekoga zaduženog za struku.

U Barceloni su zaključili kako se Haaland ne bi uklopio u njihov trenutni sustav, odnosno da se ne bi uspio prilagoditi taktici koju Barca preferira. Zbog toga nisu ni htjeli riskirati s njegovim dovođenjem. Borussia je riskirala, platila ga 20 milijuna eura i Haaland je u sedam utakmica za njih zabio 11 golova.