ht prva liga

Od 18 sati započinje posljednje kolo Hrvatski Telekom Prve lige; evo gdje možete gledati današnje utakmice

20.05.2022 u 14:59

Bionic
Reading

Čast da otvore posljednje, 36. kolo Hrvatski Telekom Prve lige imaju nogometaši Istre 1961 i Slaven Belupa (18 sati, Arenasport 1, MAXtv), a nakon njih će na teren istrčati Lokomotiva i Šibenik (20.05 sati, Arenasport 1, MAXtv)

Momčad Istre 1961 ponovno sezonu HT Prve lige završava na predzadnjem mjestu prvenstvene ljestvice, a u posljednjem kolu na svom terenu dočekuje Slaven Belupo (18 sati, Arenasport 1, MAXtv).

'Zatvaramo sezonu na domaćem terenu. Kao i dosadašnje utakmice protiv Slaven Belupa, i ova će biti zahtjevna, no želimo završiti sezonu s dobrim rezultatom i dobrim osjećajima među nama prvenstveno', kazao je trener Istre 1961 Gonzalo Garcia.

'Pripremali smo se za ovu utakmicu jer znam da nas očekuje 'tvrda' i agresivnija momčad. Naša ekipa, ako bude prava i na svom nivou, naravno da se nada pobijedi', rekao je prvotimac Istre 1961 Slavko Blagojević u najavi utakmice.

Slaven Belupo ovu turbulentnu sezonu završava na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice, a trener 'farmaceuta' Zoran Zekić najavio je utakmicu protiv Istre 1961.

'Čeka nas zadnja utakmica u sezoni i to protiv protivnika koji igra jako dobar nogomet. Na njihovu žalost, taj nogomet nije popraćen rezultatima. Mi u Pulu idemo, neću reći desetkovani, ali sa zaista dosta izostanaka što zbog ozljeda, što zbog kartona, što zbog umora tako da će biti sve to zajedno dosta zanimljivo. Samo želim da igrači koji dobiju priliku istu i iskoriste na najbolji mogući način te da na odmor odemo s pozitivnim dojmom. Odmor će trajati tek dva tjedna, a za mene ga praktički neće ni biti jer odmah podvlačimo crtu i startamo s pripremama za iduću sezonu', kazao je Zekić.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +15
Slaven Belupo - Gorica (33. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Od 20.05 sati na teren izlaze Lokomotiva i Šibenik (20.05 sati, Arenasport 1, MAXtv). 'Lokosi' imaju motiv više jer se s Goricom bore za peto mjesto na ljestvici.

'Završavamo uspješnu sezonu. Moja mlada momčad kontinuirano je vrlo dobro igrala tijekom čitave sezone, ravnopravno smo se borili sa svakim klubom, osvajali smo puno bodova protiv klubova s vrha tablice. Naravno, bilo je i očekivanih oscilacija u pojedinim trenucima što je rezultat neiskustva. No, etablirali smo nekolicinu mladih talentiranih igrača, gotovo dvoznamenkast broj igrača je ove sezone igrao za reprezentacije u svojim uzrastima', rekao je trener 'lokosa' Silvijo Čabraja i dodao:

'Pred nama je zadnja utakmica protiv nezgodnog protivnika. Respektiramo Šibenik, no dat ćemo sve od sebe kako bi u pozitivnom ozračju završili sezonu i potvrdili peto mjesto HT Prve lige.'

U isto vrijeme će se trener Šibenika Dean Računica večeras oprostiti od momčadi jer je već ranije najavio da odlazi na kraju sezone.

  • +30
Šibenik - Dinamo (HT Prva liga, 35. kolo) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Iskreno, nisam zadovoljan onime što smo napravili u ova dva i po mjeseca mog mandata. Cilj nam je bio da primirimo situaciju nakon burnog početka proljetnog dijela sezone i nismo u tome uspjeli. Također, nismo uspjeli napraviti niti bodovni, niti pomak u igri. Ne preostaje nam ništa drugo nego odraditi maksimalno profesionalno utakmicu s Lokomotivom. Nemamo rezultatskog imperativa, ali ćemo probati ostvariti pozitivan rezulta', kazao je Dean Računica, trener Šibenika koji će u Kranjčevićevoj zadnji put voditi svoj matični klub i napomenuo:

'U Zagrebu će igrati oni koji su trenutačno najspremniji. U odnosu na Dinamo, vraćaju nam se Šimunović, Perić i Delić. Otpao je Grezda koji vuče ozljedu još od Pule. Što se Lokomotive tiče trebamo to odraditi na pravi način i pokušati pobjedom zaključiti sezonu...'

Standings provided by SofaScore LiveScore