derbi na maksimiru

Ante Čačić oglasio se uoči derbija s Hajdukom; otkrio je ostaje li trener Dinama i sljedeće sezone, a osvrnuo se i na formu Brune Petkovića

20.05.2022 u 11:41

Bionic
Reading

Dinamo i Hajduk sutra (subota, 21. svibnja, 20 sati, Arenasport 1, MAXtv) igraju derbi u posljednjem, 36. kolu Hrvatski Telekom Prve lige. 'Modri' su već osigurali naslov prvaka, no najavljuju pobjedu i veliko slavlje s navijačima u Maksimiru

'Pred nama je zadnje kolo protiv vječnog rivala, derbi bez obzira na to što je pitanje prvaka riješeno. Unatoč tome utakmica će imati natjecateljski karakter, stiže nam Hajduk koji je sve bolji, imao je odličnu sezonu i ispred sebe ima finale Kupa. Htjet će ostati dobro raspoloženi, a mi ćemo učiniti sve da pred svojim navijačima pobijedimo. Naša obveza je pred njima proslaviti titulu na najbolji način i prvi put pobijediti Hajduk ove sezone', kazao je trener Dinama Ante Čačić u najavi subotnjeg derbija s Hajdukom.

Utakmicu će suditi 26-godišnji Patrik Kolarić iz Čakovca, najneiskusniji sudac HT Prve lige ove sezone.

'Moram spomenuti jedan detalj, vidio da će suditi mladi sudac, to me veseli kao dolazak svakog mladog igrača na nogometnu scenu. Pozdravljam smjelost sudačke komisije koja se odlučila na derbi postaviti mladog i talentiranog suca. Hrvatski nogomet je na vrhunskom nivou, a sudaca predugo nemamo na velikim natjecanjima. Vjerujem da ćemo uživati u utakmici', kazao je Čačić na tu temu te otkrio kako je pripremao momčad za posljednje kolo i derbi s Hajdukom.

'Ovaj tjedan bili smo opušteni, poslije Šibenika smo se proveselili, ali momčad je u dobrom stanju, učinit će sve da odigramo dobru utakmicu, pa da to prođe sa zadovoljavajućem rezultatu. Želimo pobjedu. Odmor nije dobio nitko, ali će prisilni odmor dobiti Ristovski, to je posljedica prekršaja iz 44. minute u Šibeniku. Vraća nam se Mišić koji je u Šibeniku bio pod suspenzijom kartona, Theophilea i dalje neće biti u kadru', nabrajao je Čačić te napomenuo:

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +32
Dinamova proslava prvaka na Šubićevcu Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Za nas je ovo natjecateljska utakmica, želimo biti na visokom nivou, respektiramo Hajduk. Neizvjesnost se prelomila u pretposljednjem kolu, pa ćemo sutra imati veliki derbi. Ne sjećam se kada je ovdje bio zadnji put takav dekor. Ne smijem ni reći pred koliko smo gledatelja prije 10 godina slavili naslov.'

Očekuje li Čačić da će Hajduk odmarati igrače jer ih čeka finale Kupa?

'Trener koji drži momčad na okupu i kontrolira proces najbolje bolje osjeća svoje igrače, a ako će trener malo više razmišljati o finalu Kupa, onda će odmarati igrače. Ali,ne vidim razloga za neki veći odmor, do finala Kupa imaju dovoljno vremena za oporavak. Ne znam kakva je situacija kod njihovih igrača, ali mislim da će u Zagreb doći s najboljom postavom. Ma bez obzira, učinit će sve da nam malo napravi nelagodu u toj utakmici. I oni imaju obvezu, imaju puno navijača u Zagrebu, imaju sjajnu sezonu', komentirao je trener Dinama kojeg je malo zateklo pitanje hoće li i sljedeće sezone ostati na klupi 'modrih'.

  • +30
Šibenik - Dinamo (HT Prva liga, 35. kolo) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Nikad nisam rekao da ću ostati trener Dinama i nakon ove sezone. Samo sam rekao da ne idem u trenersku mirovinu... Moj ugovor s Dinamom završava poslije Hajduka, sve kasnije ćemo vidjeti kasnije', ostao je 'zakopčan' Ante Čačić koji se za kraj osvrnuo i na odluku izbornika Zlatka Dalića da s popisa za lipanjsko okupljanje reprezentacije za Ligu nacija izostavi Brunu Petkovića:

'Popis izbornika Dalića? Bio sam izbornik, pa ću se sada pokušati staviti u ulogu uspješnog izbornika Dalića. I u njegov popis se ne bi previše petljao, ali držim da izbornik kad zove igrače, zna što čini, imam puno povjerenja u njegov odabir. Drago mi je što je Josip Šutalo na toj listi, pokazao je da se na njega može računati. A Petković? Sigurno ga izbornik nije otpisao, sada nije pozvan, a ako me pitate, mislim da je to za njega bolje. On ima lošu sezonu, relativno lošu sezonu. Nije imao dovoljno odmora, ovo će mu dobro doći, ima se priliku odmoriti, spreman dočekati pripreme. Radi se o klasnom igraču, on će na kraju završiti na Mundijalu, siguran sam u to', zaključio je Ante Čačić.