u čemu je problem?

Bio je najveća hrvatska nada, igrao je za Dinamo, Barcu i Milan, a sada je višak u drugoligašu koji se jedva spasio ispadanja

20.05.2022 u 06:43

Bionic
Reading

Alen Halilović (25) ponovno je na prekretnici svoje nogometne karijere. Jedan od svojevremeno najvećih hrvatskih nogometnih talenata posljednje dvije sezone igra u engleskoj drugoj ligi, prvo je branio boje Birmingham Cityja, a ove je nastupao za Reading koji mu neće ponuditi novi ugovor

Što se dogodilo igraču kojeg je Barcelona kupila kad je imao samo 17 godina? Te 2014. godine Alen Halilović (25) napustio je Dinamo ohrabren hvalospjevima koji su ga proglašavali novim Lukom Modrićem, a čak je i Leo Messi rekao da 'ima ono nešto'.

No, Halilović je jednostavno nestao. Nije se nametnuo ni u drugoj momčadi Barcelone pa je svoj talent pokušavao potvrditi kroz posudbe u Sporting Gijonu, Las Palmasu, HSV-u... Potom je u ljeto 2018. godine kao slobodan igrač potpisao za veliki Milan, ali ni na San Siru ga nije krenulo pa je nastavio u Standard Liegeu i Heerenveenu. Bez previše uspjeha...

U ljeto 2020. godine Alen Halilović je bio blizu povratka u Hrvatski Telekom Prvu ligu, navodno je sve već bilo dogovoreno s Rijekom, a postojao je i interes Hajduka, ali on se predomislio te odlučio nogometnu sreću potražiti na Otoku.

Krajem 2020. godine potpisao je za Birmingham City u čijem je dresu odigrao 17 utakmica u Championshipu, da bi u ljeto 2021. kao slobodan igrač potpisao jednogodišnji ugovor za legendarni Reading.

Ove sezone odigrao tek 12 utakmica, zabio je jedna gol uz još dvije asistencije, a posljednju je utakmicu odigrao još 3. siječnja. Da, sasjekle su ga ozljede, dugo je pauzirao i jednostavno se više nije uspio nametnuti. Stoga lokalni mediji tvrde kako čelnici kluba Alenu Haliloviću neće ponuditi novi ugovor...

Problem je u tome što se Reading jedva uspio spasiti ispadanja i za sljedeću sezonu će se graditi nova momčad. Zato ovog ljeta gotovo polovica igrača koji su odigrali ovu sezonu neće dobiti nove ugovore, a među otpisanima je i Alen Halilović.

Tako će ovog ljeta nekad najveći hrvatski talent ponovno krenuti 'od nule'. Sigurno je da ima ponuda, neki izvori čak tvrde da bi se napokon mogao vratiti i u HT Prvu ligu kako bi oživio karijeru. Jer s 25 godina još ima priliku pokazati svu raskoš svog nogometnog talenta.

No, isti taj talent do sada nisu prepoznali treneri i čelnici čak devet klubova, koliko ih je Alen Halilović promijenio od kada je otišao iz Dinama 2014. godine. I da, neki će se s pravom upitati - pa u čemu je onda problem? Kako je nogometaš u kojem je Barcelona vidjela nositelja igre u samo nekoliko godina došao u situaciju da je nepoželjan u drugoligašu koji se jedva spasio ispadanja?