teška vremena

Obitelj je razočarana i utučena! Prve riječi Schumachera nakon što su ga definitivno prekrižili

17.11.2022 u 08:36

Bionic
Reading

Iz Haasa su potvrdili da se na kraju sezone razilaze sa svojim mladim vozačem Mickom Schumacherm, a oglasio se i razočarani Nijemac

Sin sedmerostrukog prvaka Michaela nakon dvije godine u Formuli 1 ostaje bez ugovora. Ostala mu je još jedna utrka u Abu Dhabiju…

'Iako smo odlučili ići u različitim smjerovima za budućnost, cijeli tim želi Micku sve najbolje u njegovoj daljnjoj karijeri', poručio je šef američke momčadi Guenther Steiner.

Ubrzo nakon toga mladi Schumacher objavio je vlastitu izjavu na društvenim mrežama te je izrazio svoje razočaranje takvom odlukom, a ovakvim raspeltom utučena je i njegova obitelj.

'Ovo će biti moja posljednja utrka s Haasom. Ne želim skrivati ​​činjenicu da sam jako razočaran odlukom da ne obnovim ugovor. Ipak, želio bih zahvaliti i Haasu F1 i Ferrariju što su mi dali ovu priliku. Te zajedničke godine pomogle su mi da sazrijem i tehnički i osobno. Pogotovo kada je postalo teško, shvatio sam koliko volim ovaj sport', napisao je Mick.

On je zasad odvozio 42 utrke u Formuli 1 i osvojio tek 12 bodova, a napravio je i popriličnu novčanu štetu momčadi nesrećama u kojima je razbio bolide.

'Ponekad je bilo nezgodno, ali stalno sam napredovao, puno naučio i sada znam sigurno da zaslužujem mjesto u Formuli 1. Tema je za mene sve samo ne zatvorena. Neuspjesi vas samo čine jačim. Moja vatra gori za Formulu 1 i jako ću se boriti da se vratim', dodao je Schumacher.

Iako je malo vjerojatno da će Schumacher naći mjesto u startnoj postavi 2023., Williams je jedina momčad sa slobodnim mjestom, ali već imaju upisano ime Logana Sargeanta, povezivan je s rezervnim ulogama u Mercedesu i Alpineu.

Uoči vikenda u Abu Dhabiju Nijemca su pitali što bi ponio iz ove sezone, a on je odgovorio: 'Nemojte prestati vjerovati u sebe i dokažite im da su u krivu. Formula 1 je moj život, volim svaki njegov trenutak. Učenje i teška vremena, sve je to dio toga i samo je pitanje kako ćete to učiniti i nositi se s tim. Tada znaš jesi li stvoren za ovaj sport ili nisi.'

Inače, iz Haasa su objavili kako će Schumachera u 2023. u momčadi zamijeniti njegov iskusniji sunarodnjak Nico Huelkenberg, koji će biti vozački partner Danca Kevina Magnussena.