problemi za mamića

Obistinile su se najcrnje moguće prognoze; uoči utakmice protiv Tottenhama Dinamo je ostao bez jednog od najvažnijih igrača

09.03.2021 u 09:29

Bionic
Reading

Na Maksimiru nema mira, samo dva dana prije prve utakmice osmine finala Europske lige koju Dinamo igra s Tottenhamom (četvrtak, 11. ožujka, 21 sat, Arenasport 3, MAXtv) potvrđeno je kako će 'modri' put Londona definitivno krenuti bez jednog od svojih najboljih nogometaša

Trener Dinama Zoran Mamić nadao se kako će liječnička služba 'modrih' nekako uspjeti osposobiti Joška Gvardiola (19) za prvu utakmicu osmine finala Europske lige protiv Tottenhama (četvrtak, 11. ožujka, 21 sat, Arenasport 3, MAXtv), no sada je definitivno potvrđeno kako jedan od najvažnijih igrača neće ni putovati u London!

Podsjetimo, Joško Gvardiol prošlog se tjedna ozlijedio na treningu, a zbog toga je propustio nedjeljni derbi s Dinamom. Već je tada bilo jasno kako je ozljeda mišića ozbiljnija, ali Zoran Mamić se nada kako bi Gvardiol ipak mogao biti spreman za obračun s Tottenhamom.

No, vijesti koje stižu s Maksimira nisu dobre. Ozljeda Joška Gvardiola je teže prirode te on niti neće putovati s momčadi u London na prvu utakmicu s Tottenhamom. U Zagrebu će ga liječnička služba Dinama pokušati osposobiti barem za uzvrat koji je na rasporedu 18. ožujka na Maksimiru.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +41
Dinamo - Rijeka Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Velik je to problem za Zorana Mamića jer Joško Gvardiol je ove sezone fantastično 'pokrivao' čak dvije pozicije, a ustalio se na lijevom beku. Baš je Mamić u njemu vidio igrača koji će na utakmicama protiv Tottenhama čuvati Garetha Balea. Jasno, ako se Jose Mourinho odluči zaigrati s Baleom protiv Dinama...

Sada Zoran Mamić pod hitno mora promaći zamjenu za Gvardiola, a na poziciji lijevog beka ima dvije solucije - Marina Leovca (32) i Marijana Čabraju (24).

Zdrava logika govori kako će se Mamić za sraz s Tottenhamom odlučiti za iskusnog Leovca koji se ove sezone baš i nije naigrao. No, veći bi rizik bio u vatru ubaciti mlađahnog Čabraju koji je u Dinamo stigao prije mjesec dana iz Gorice i nema apsolutno nikakvog iskustva u europskim utakmicama.