ima razloga za osmijeh

Jose Mourinho najavio moguće promjene za utakmicu s Dinamom; Tottenham je napokon pokazao koliko je zaista jak...

08.03.2021 u 14:30

Bionic
Reading

Tottenham i Dinamo prvu utakmicu osmine finala Europske lige igraju u četvrtak u Londonu od 21 sat (Arenasport 3, MAXtv), a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu...

Nogometaši Tottenhama su u nedjelju, u 27. kolu engleskog prvenstva na svom terenu u 'malom londonskom derbiju' razbili Crystal Palace 4:1. Bila je to četvrta pobjeda 'spursa' u nizu, a u te četiri utakmice zabili su 13 golova i primili samo jedan. Nisu to nimalo dobre vijesti za Zorana Mamića i Dinamo koji već u četvrtak u Londonu igraju prvu utakmicu osmine finala Europske lige (21 sati, Arenasport 3, MAXtv).

Jose Mourinho sada napokon ima razloga za zadovoljstvo, vječno namrgođeni Portugalac čak se nakon utakmice slavodobitno nasmijao jer njegovi 'spursi' doslovno rasturaju.

Statistika Tottenhama ove sezone je zastrašujuća! Protiv Crystal Palacea 'spursi' su zabili 100. gol u svim natjecanjima ove sezone! Napomenimo i to kako je samo Bayern uspio zabiti više, 106 golova...

Drugi, možda još i veći problem za Dinamo je činjenica da su napokon proigrale najveće zvijezde - Harry Kane se vratio nakon ozljede, protiv Palacea je izravno sudjelovao u sva četiri gola - dva je zabio, a još dva je namjestio! Ukupno je ove sezone odigrao 36 utakmica u kojima je 'kriv' za čak 40 golova - 24 je zabio, a 16 puta je asistirao!

Korejac Son Heung-Min najkonstantniji je igrač 'spursa' ove sezone, odigrao je čak 35 utakmica u svim natjecanjima u kojima je zabio 18 golova uz čak 16 asistencija!

A treći problem za Dinamo je - Gareth Bale... Toliko osporavani Velšanin baš se sada vratio u formu i počeo zabijati u serijama. Crystal Palaceu je zabio dva gola, što će reći da je u posljednjih šest utakmica koje je igrao zabio - šest golova!

'Nije loše za jednu defenzivnu i negativnu momčad', sarkastično je prokomentirao Jose Mourinho.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +4
Manchester City - Tottenham, Premiership, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Tim Keeton / POOL

U moru tih ne baš optimističnih vijesti, za Dinamo ima i jedna dobra. Naime, Tottenham samo tri dana nakon utakmice s Dinamom igra veliki londonski derbi protiv Arsenala (nedjelja, 14. ožujka, 17.30 sati). Engleski mediji tvrde kako će Jose Mourinho sigurno u četvrtak odmarati neke od svojih zvijezda, još je prošlog tjedna Portugalac najavljivao kako bi baš Gareth Bale mogao propustiti sraz s 'modrima'.

'Neke stvari ćete doznati netom prije utakmice', ostao je tajanstven Mourinho te dodao:

'Činjenica je kako sada imam dovoljno opcija u momčadi. Dele Alli je dobro igrao protiv Fulhama, ali odlučili smo ga ostaviti na klupi protiv Palacea zbog Lucasa. Imamo Lamelu koji je ušao i bio dobar i Bergwijna koji nije ni igrao', istaknuo je svoja 'oružja' u navalnom redu Jose Mourinho.