vršiteljica dužnosti

Novosti s Poljuda; evo tko je žena koja će nakon Lukše Jakobušića voditi Hajduk

08.04.2024 u 12:11

Bionic
Reading

Nakon što je Lukša Jakobušić smijenjen s mjesta predsjednika Hajduka mnogi su se pitali tko je žena koja će voditi taj klub

Kao što je poznato, na mjesto vršiteljice dužnosti predsjednice doći će Splićanka Marinka Akrap, članica Uprave Hajduka od 2021. godine. Radila je u klubu u marketingu, prodaji te je bila zadužena za odnose s javnošću.

Akrap je rođena u Splitu 1968. godine, a odrasla je u Tučepima. Diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, udana je i majka je dviju kćeri. O njoj se zna da je stigla u Hajduk iz Podravke, u kojoj je devet godina bila direktorica Sektora korporativnog marketinga i komunikacija.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Također se navodi da je 12 godina radila u marketingu, prodaji i odnosima s javnošću u DM-u.

'Imala sam priliku raditi za značajne kompanije i brendove, ali sada sam jako sretna što svoje bogato znanje i iskustvo iz područja marketinga, prodaje i komunikacije mogu staviti na raspolaganje meni najznačajnijem brendu', kazala je Akrap prilikom ulaska u Upravu Hajduka.

'Odgovornost i očekivanja su veliki i, uz svu nepredvidivost koju donosi nogomet, mogu obećati da ću uvijek ustrajati na hajdučkim vrijednostima, dati svoj maksimum te se truditi donijeti novu energiju i kreativnost kako bih doprinijela tome da naš klub svakom svom navijaču i poslovnom partneru, osim emocije, kakvoj kod nas nema konkurencije, donese i dodanu vrijednost', dodala je tada.

Druga žena na čelu u povijesti Hajduka

Prije Marinke Akrap, koja dolazi na poziciju vršiteljice dužnosti predsjednice kluba, u splitskom je klubu 2016. godine kratko na poziciji predsjednice bila Marijana Bošnjak.

Dogodilo se to poslije odlaska Marina Brbića, a ubrzo nakon toga na mjesto predsjednika kluba stigao je Ivan Kos.

Mnogi koji prate Hajduk slažu se da će ovaj put biti viđen sličan scenarij kad se pronađe prava osoba za poziciju predsjednika kluba nakon odlaska Jakobušića.

U Hajduku je uvela puno noviteta, od kojih treba izdvojiti web shop, zatim Hajduk Digital te nekoliko novosti na marketinškom polju koje su jako dobro prihvaćene među navijačima.

Kad je sport u pitanju, i na tom polju stekla je iskustvo prije nego što je došla u Hajduk. Naime tri je godine bila u rukometu te je u moćnom ženskom klubu RK Podravka Vegeta obavljala funkciju članice Nadzornog odbora.

No, sudeći po ovom naglom raspletu, sad je čeka najteži posao u karijeri. Jer Hajduk je zahvatila nevjerojatna kriza.

U anketi vas pitamo što mislite o Jakobušićevoj smjeni - je li trebao dobiti otkaz?

Marinka Akrap Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX