Smjena čelnika

Kriza na Poljudu! Lukša Jakobušić više nije predsjednik Hajduka

08.04.2024 u 10:39

Bionic
Reading

Nakon niza loših rezultata Lukša Jakobušić više nije predsjednik splitskog Hajduka. Tako je odlučio Nadzorni odbor kluba

Kako se doznaje, Lukša Jakobušić je smijenjen i više nije predsjednik Uprave Hajduka iako mu je mandat trebao trajati do listopada 2024. godine.

>> Anketa tportala; je li predsjednik Hajduka Jakobušić trebao dobiti otkaz?

Tako je Dubrovčanin, koji je tu funkciju preuzeo u listopadu 2020. godine, nakon odlaska Marina Brbića, postao bivši. Malo je reći da je kriza zahvatila klub koji je bio jesenski prvak države i jurio je prema tituli prvaka, prvoj nakon 2005. godine.

Nakon što je ogroman novac potrošen na pojačanja te nakon krize rezultata, uključujući dva poraza na rasprodanom Poljudu od Dinama (SuperSport HNL i Kup), Jakobušiću je presudio poraz u Jadranskom derbiju od Rijeke 1:0.

Tim porazom na Rujevici klub je praktički ispao iz utrke za prvaka Hrvatske pa je Nadzorni odbor smijenio predsjednika Hajduka Jakobušića.

Kako se doznaje, funkciju vršiteljice dužnosti preuzet će privremeno Marinka Akrap, zaposlenica kluba koja je bila zadužena za marketing, prodaju te odnose s javnošću.

U našoj anketi vas pitamo što mislite o Jakobušićevoj smjeni, je li trebao dobiti otkaz?

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport