još i to

Novi bolni šamar za osramoćenu rusku sportsku naciju

20.12.2017 u 18:09

Bionic
Reading

Međunarodni olimpijski odbor u srijedu je obznanio zahtjeve glede nastupa ruskih sportaša na Zimskim olimpijskim igrama u Pjeongčangu, a među njima je i onaj da im službene odore i dresovi 'ne smiju izgledati ruski'.

Nakon zabrane nastupa Rusima zbog dopinga pod njihovim zastavom i znamenjima, već pod zastavom MOO-a i neutralnim oznakama, u javnost su procurile fotografije dresova u kojima Rusi namjeravaju nastupiti u Južnoj Koreji, a koji vrlo nalikuju na standardni ruski dres. 

MOO je reagirao i od ruskih sportaša zatražio da im dresovi i odore nikako ne mogu sadržavati bijelo-plavo-crvenu kombinaciju te niti kakve oznake Rusije.

Oni ruski sportaši, koji su dokazano čisti od dopinga, moći će nastupiti s oznakoma OAR (Olympic Athlete from Russia), a odjeća ima može sadržavati samo dvije od tri boje ruske zastave, s tim da plava boja mora biti u tamnijoj nijansi.

U Rusiji u kojoj vlada ogorčenje zbog odluke MOO-a da zabrani himnu i rusku zastavu na Igrama, ova dodatna pljuska nikome nije dobro sjela...