doping afera

Najbolji biciklist današnjice u velikoj nevolji: Pokrenuta je istraga!

13.12.2017 u 08:29

Bionic
Reading

Britanski Guardian i francuski Le Monde saznali su kako je tijekom ovogodišnje Vuelte u urinu Chrisa Froomea pronađena pretjerana količina lijeka protiv astme i prijeti mu oduzimanje pobjede na cijenjenoj španjolskoj utrci...

Podsjetimo, 32-godišnji Britanac osvojio je Tour de France četiri puta, a prošle godine tome je pridodao i trijumf na Vuelti, no mogao bi mu biti oduzet.

Naime, britanski Guardian i francuski Le Monde saznali su kako mu je u urinu pronađena dvostruko veća količina od dopuštene lijeka protiv astme Salbutamola i pokrenuta je istraga protiv njega, a ako Froome i njegova ekipa Sky ne uspiju dati adekvatno objašnjenje, bit će mu oduzet trijumf u Španjolskoj, a prijeti mu i jednogodišnja suspenzija.

Froome tvrdi kako je lijek uzeo uz liječničko odobrenje, jer mu se astma pogoršala tijekom utrke te je uvjeren da će obraniti svoju čast i izbjeći kaznu koja bi bacila crnu mrlju na njegovu cjelokupnu karijeru.

Prije par godina Froomea su tijekom Tour de Francea također optuživali da koristi doping, a jedan ga je navijač čak pogodio urinom dok je prolazio pokraj njega. No, ništa mu nije dokazano, ali ovaj put je u velikoj nevolji i opasno pleše na samom rubu...