je li brži?

Novi bolid Renaulta izazvao podsmijeh ljubitelja Formule 1: Čak mu se i vozači rugaju...

12.02.2019 u 16:46

Bionic
Reading

Momčad Renaulta prestavila je ovog utorka svoj bolid za novu sezonu Formule 1 koji ljubitelje ovog sporta neodoljivo podsjeća na prošlogodišnji. A taj nije bio dovoljno brz...

Francuski proizvođač automobila nada se da bi njegova momčad ove sezone mogla biti konkurentnija u elitnom automobilističkom natjecanju, ali nakon predstavljanja bolida ljubitelji ovog sporta nisu pretjerano optimistični.

Naime, iako postoje određene aerodinamičke preinake, uključujući bočna krilca i promjene na prednjima uvjetovane tehničkim pravilima, RS19 izgleda slično kao i njegov prethodnik koji nije bio brz.

Tome se narugao čak i čovjek koji će ga voziti ove sezone.

'Jesmo li se već negdje sreli? Lijepo lice uvijek zapamtim,' napisao je Nico Hülkenberg na Twitteru.

Renault je prošle sezone osvojio četvrto mjesto u poretku konstruktora, ali nije bio ni blizu borbe za pobjednička postolja u utrkama, a na nekim stazama zaostao je i dva kruga za Ferrarijem i Mercedesom.

U 2019. godini vozit će ga Daniel Ricciardo što je pozitivna novost, ali ako se ispod šasije ne nalazi dramatično poboljšani motor, ovaj bolid vjerojatno ga neće usrećiti.

Bio je to četvrti predstavljeni bolid uoči nove sezone, a Rich Energy Haas je otvorio sezonu prezentacija prošlog četvrtka.

Zatim se svijetu u ponedjeljak pokazao i novi bolid Tora Rossa koji se nada iskoraku uz Kvjata i Albona za volanom.

Istog dana predstavljena je i nova igračka povratnika Roberta Kubice, bolid Williamsa.

Mercedes, Red Bull i Ferrari svoje će bolide prezentirati do kraja tjedna.