novi udarac

Novak Đoković sam si je kriv za ovaj nevjerojatan problem; Srbinu zbog ovog prijeti čak 11 mjeseci pauze na najvećim svjetskim turnirima

28.06.2022 u 09:13

Bionic
Reading

Novak Đoković je prvi nositelj ovogodišnjeg izdanja Wimbledona, ujedno i branitelj naslova. Prvo je kolo na travnatim terenima All England Cluba prošao uz male probleme, no ono što mu se sprema u nastavku sezone moglo bi ga totalno dotući

Nevjerojatna je situacija oko Novaka Đokovića i njegovih tvrdokornih antivakserskih stavova. Zbog toga je izbačen s Australian Opena početkom godine, a kako sada stvari stoje Srbin neće moći dobiti vizu za ulazak u SAD, pa ga ne treba očekivati niti na posljednjem Grand Slam turniru sezone - US Openu.

Problem? Novak Đoković bi zbog odbijanja cijepljenja protiv koronavirusa na Grand Slam turnirima mogao pauzirati punih 11 mjeseci! Jer nakon US Opena ponovno početkom 2023. godine slijedi Australian Open, a onda tek u svibnju Roland Garros.

Naime, u SAD i Australiju po aktualnim epidemiološkim mjerama Novak Đoković ne može ući, pa mu tako propadaju nastupi na US Openu i Australian Openu. 

'Svjestan sam da su okolnosti takve...', kratko je prokomentirao ovu situaciju Novak Đoković te dodao:

'To me još više motivira da iz ovog turnira izvučem maksimum. Iskreno, u mislima još nisam otišao baš toliko daleko u sljedeću godinu. Vidjet ćemo kakva je situacija nakon Wimbledona. Nema puno vremena do US Opena. Nadam se da će se neke stvari promijeniti i da ću moći nastupiti u New Yorku. Želio bih to... Ali, to je što je u ovom trenutku. Trenutno sam fokusiran samo na Wimbledon i na sve što se ovdje događa...', zaključio je prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković.