atp dubai

Novak Đoković ove je godine nizao samo pobjede, a onda je odlučio zaigrati u paru s Marinom Čilićem...

25.02.2020 u 17:48

Bionic
Reading

Nakon što je poražen u pojedinačnoj konkurenciji od Benoita Pairea, Marin Čilić je završio nastup i u konkurenciji parova na ATP turniru serije 500 u Dubaiju, na kojem mu je partner bio Novak Đoković.

Od Čilića i Đokovića bolji su sa 6-2, 6-2 bili prvi nositelji, Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury.

Meč je trajao samo 56 minuta, toliko je Ramu i Salisburyju trebalo da 'počiste' Čilića i Đokovića s terena. U oba su seta Marin i Novak pali bez 'ispaljenog metka', u oba su seta po dva puta gubili svoj servis pa konačni rezultat niti ne čudi.

Jednostavno, vidjelo se da Hrvat i Srbin nisu uigrani, pa su bili lak zalogaj za najbolji par ovog turnira. Ujedno, napomenimo kako je ovo bio prvi poraz Đokoviću ove sezone i to u tek 15. meču! Srbin je do sada pobjeđivao i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova na ATP Cupu, a potom je po osmi put osvojio i Australian Open.

Prije Čilića, od turnira parova oprostio se i njegov kum Ivan Dodig koji igra sa Slovakom Filip Polašekom. Bolji od hrvatsko-slovačkog para bili su Australac Matthew Ebden i Indijac Leander Paes, a četvrtfinale su izborili pobjedom 6-4, 6-3.

  • +18
Australian Open, finale, Novak Đoković - Dominic Thiem Izvor: EPA / Autor: MICHAEL DODGE

Dobar ždrijeb iskoristili su Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof koji su sa 6-0, 6-1 svladali domaće predstavnike, braću Abdulrahmana i Faresa Al Janahija. Mektića i Koolhofa u četvrtfinalu čekaju 4. nositelji, Južnoafrikanac Raven Klaasen i Austrijanac Oliver Marach.