realno, u pravu je

Novak Đoković i njegova obitelj doživjeli su do sada najžešći 'napad'; Nick Kyrgios rekao je istinu od koje svi pokušavaju pobjeći...

25.06.2020 u 06:35

Bionic
Reading

Repovi teniskog korona-partyja u Zadru još će dugo povlačiti, kako ovdje na 'našim prostorima', tako i diljem svijeta. Jasno, teniski je svijet uzdrman iz temelja, a protivnici Novaka Đokovića koriste svaku priliku kako bi se obračunali s njim. Jedan od tih je i 'ludi Australac' Nick Kyrgios...

Istina, nije Nick Kyrgios taj koji bi trebao 'potezati' neka pitanja vezana uz zarazu tenisača koronavirusom na Adria Touru u Zadru, ali treba biti realan i priznati da je neprilagođeni australski tenisač, barem ovaj put, u pravu.

Naime, Novak Đoković i njegova uža obitelj - prije svih njegov otac Srđan i brat Đorđe - idejni su začetnici i pokretači ovog turnira koji je okupio najbolje tenisače i tenisačice 'iz regije' i 'okolice'. I nitko u niti jednom trenutku, pa niti sada nakon svega što se dogodilo u Zadru, nije sumnjao niti sumnja na bilo kakve loše namjere obitelji Đoković. Dapače, prvi tenisač svijeta želio je napraviti nešto pozitivno, pokrenuti tenis na ovoj našoj 'mikro-lokaciji', pomoći kolegama i kolegicama s Toura. I to je za svaku pohvalu.

  • +11
Teniski turnir Adria tour: Novak Đoković - Peđa Krstin Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

No, dogodila se 'pogreška u koracima', prevladao je balkanski mentalitet, opuštanje, nepridržavanje bilo kakvih konkretnih i ranije propisanih mjera fizičke distance među tenisačima i tenisačicama. A koronavirus se samo pritajio i čekao svoju priliku... I dočekao je. Prvo turnir u Beogradu, a onda i u Zadru. I evo ti problema. Zarazio se Grigor Dimitrov, pa i njegov trener, pa trener Novaka Đokovića, svi su došli u Zadar, družili se, a onda je koronavirusom zaražen i naš Borna Ćorić, a na kraju i sam Novak i žena mu Jelena. I tko zna koliko još njihovih kontakata u proteklim danima?

Na žalost, dogodilo se. Nitko ovakav scenarij nije planirao niti želio. Ali - dogodio se! A problem je jedino u tome što apsolutno nitko u niti jednom trenutku otkako je u nedjelju (21. lipnja) navečer otkrivena zaraza u Zadru nije - barem deklarativno - preuzeo krivnju. Svi redom, počevši od Đokovića, pa preko Gorana Ivaniševića i Hrvatskog teniskog saveza, govore kako im je žao. I to je OK, svima je jasno da nije bilo nikakve loše namjere. Ali netko od organizatora jednostavno mora skupiti hrabrost i reći: 'Da, pogriješili smo. Krivi smo jer smi ili nismo napravili to i to...'

  • +18
Zadar - Novak Đoković u pratnji Ivaniševića razgledao stadion na Višnjiku Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

I tu na scenu stupa 'ludi Australac' Nick Kyrgios, neprilagođeno dijete svjetskog tenisa. Odmah je Kyrgios 'lupio' po Novaku Đokoviću, jedva je dočekao da ga 'bocne'.

'Nemojte mi više ništa prigovarati za ono što sam napravim, a na što gledate kao neodgovorno ili glupo. Ovo je glupo', komentirao je Kyrgios zarazu koronavirusom u Zadru, posebice kad se doznalo je i Novak pozitivan.

Pa ipak, posebno mu je zasmetala izjava Novakova oca Srđana. Tu je 'pukao'...

'Dimitrov je vjerojatno došao bolestan u Zadar, tko zna odakle... To se tako dogodilo. Nije se testirao na vrijeme i mislim da to nije u redu. Nanio je veliku štetu Hrvatskoj i nama kao obitelji, a i Srbiji', 'otkrio' je 'krivca' za širenje zaraze Srđan Đoković.

  • +43
Sudionici Adria tour turnira testirani na koronavirus Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

To je Nicka Kyrgiosa 'prebacilo', tko zna kako bi sve završilo da mu je mogao odgovoriti 'u facu'.

'Čovječe, dosta je! Prestani više bježati od krivnje!', napisao je ljutiti australski tenisač na svom Instagramu i 'zaradio' tisuće 'lajkova'. Realno, treba priznati da je u pravu...