KRAJ SURADNJE

Nova vladarica tenisa šokirala svojom odlukom: Hvala na svemu i zbogom...

12.02.2019 u 16:13

Bionic
Reading

Iako je sa Saschom Bajinom osvojila US i Australian Open te postala prva tenisačica svijeta, Naomi Osaka iznenađujuće je odjednom odlučila prekinuti uspješnu suradnju...

Japanska 21-godišnja tenisačica u posljednjih šest mjeseci postala je vladarica tenisa, a iza sebe ima dva osvojena Grand Slam turnira u nizu, US i Australian Open.

  • +3
US Open, finale: Osaka - S. Williams Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Pobjedom u finalu Melbournea protiv Petre Kvitove postala je Osaka i prva tenisačica svijeta, a onda je donijela odluku koju nitko nije očekivao.

Naime, odlučila je prekinuti suradnju sa svojim trenerom Saschom Bajinom koji ju je preuzeo 2017. godine i doveo na teniski tron.

'Pozdrav svima. Više neću raditi sa Saschom. Zahvaljujem mu na njegovom radu i želim sve najbolje u budućnosti,' napisala je prilično hladno Naomi na Twitteru, a svi se pitaju zbog čega je došlo do pucanja tako uspješne suradnje.

Bajin je njemački trener srpskih korijena koji je u karijeri radio sa Serenom Williams, Victorijom Azarenkom, Sloane Stevens i Caroline Wozniacki, ali ne kao trener, već kao partner na treninzima.

U 2018. godini proglašen je WTA trenerom godine, no svejedno je Osaka odlučila prekinuti suradnju. Kad je Đoković nešto slično napravio s Vajdom, kola su krenula nizbrdo. Valjda se Japanki neće dogoditi isto...