lova do krova

Otkriveno koliko najbolji svjetski tenisači traže na nastup na turnirima; 'velika trojka' masno zarađuje

11.02.2019 u 09:49

Bionic
Reading

Roger Federer (37) posljednjih nekoliko godina bira turnire na kojima će nastupati. Najbolji tenisač svih vremena ionako je u veteranskim godinama, teško da može u istom ritmu izdržati cijelu sezonu, ali ponekad 'riskira', posebice kad ga za nastupe na 'manjim' turnirima mame izdašnim honorarima

Nije tajna da organizatori mnogih manjih teniskih ATP turnira čine sve kako bi u ždrijeb 'dovukli' one najveće, tenisače iz TOP 20, i nije tajna da njihove dolaske posebno 'honoriraju'. No, mnoge je začudio podatak koliko novca za nastupe uzimaju oni najbolji, točnije 'velika trojika' svjetskog tenisa - Roger Federer, Novak Đoković i Rafa Nadal.

Tako su teniski komentatori i analitičari Eurosporta Arnaud Di Pasquale i Benoit Maylin otkrili tajnu koliko treba platiti da se netko od njih pojavi na turniru. U pitanju su najčešće ekshibicijski turniri, ali i oni ambiciozniji iz serije ATP 250 i ATP 500.

'Roger Federer traži milijun eura! Prošle je godine tako izvan svog uobičajenog 'rasporeda' nastupio na turnirima u Stuttgartu, Baselu i Dubaiju', otkrivaju komentatori Eurosporta.

  • +9
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

OK, neuništivi FedEx postavio je 'okruglu' svotu. A gdje su tu Novak Đoković i Rafa Nadal?

'Nadal i Đoković traže oko 800.000 eura, jeftiniji su od Federera...', otkriva Maylin i pojašnjava:

  • +6
Rafael Nadal Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Realnost je takva da Nadal i Đoković jednostavno ne mogu napuniti dvorane i stadione. A Federer to napravi bez problema! Kad imate Federera, imate i rasprodani turnir. Definitivno se isplati uložiti novac da vam Roger dođe igrati...'

  • +8
Srpski tenisač Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia