još se nisu oglasili

Nogometaš šokirao nevjerojatnim priznanjem da je imao moždani udar, a u klubu sve zataškali: 'Mislio sam da je to kraj...'

24.12.2019 u 16:08

Bionic
Reading

Nogometaš Red Bull Salzburga Patrick Farkas je još u listopadu imao moždani udar, ali u klubu su cijeli slučaj zataškali. Srećom, 27-godišnji branič se oporavio

Nogometaš Red Bull Salzburga Patrick Farkas šokirao je sve nevjerojatnim priznanjem da je imao moždani udar i to još 21. listopada. Iako je moždani udar doživio još u listopadu tijekom treninga svoje momčadi, u klubu su sve zataškali, a sada je on sam odlučio izaći u javnost s istinom.

'Nemam što skrivati. Svi bi trebali znati da sam imao moždani udar. Bio sam zatvorenik u vlastitom tijelu. Htio sam se pomaknuti, ali nisam mogao. Razmišljao sam o tome što mi se događa i pomislio da je to kraj', rekao je 27-godišnji branič Salzburga.

Austrijanac je već tri mjeseca izvan terena, a sada je počeo s laganim treninzima. Cijelo vrijeme u klubu su šutjeli o njegovom zdravstvenom stanju iako su srčani i moždani udari kod sportaša sve učestaliji i saznanja o novom slučaju bi mogla pomoći u otkrivanju uzroka i upozoriti javnost da se takve stvari događaju i sportašima.

Srećom, Farkas se oporavio i uskoro će konkurirati za utakmice, a dobra je vijest što neće morati na operaciju srca. Ipak, trebat će mu česta transfuzija krvi. Na kraju je rekao kako samo želi nastaviti sa životom i pomoći onima u sličnoj situaciji.

'Želim ovo sve ostaviti iza sebe. Unatoč opsežnom istraživanju nisam mogao pronaći nekog drugog profesionalnog sportaša sa sličnom sudbinom. Ako postoji netko tko je doživio što i ja, može me kontaktirati. Želim ojačati druge i pokazati im da svojom snagom mogu sve preboljeti', zaključio je Farkas.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Nenad Bjelica, Massimo, braća Sinković, Gordan Jandroković…