španjolac uskoro odlazi

Bliži se Olmov odlazak iz Dinama: Španjolski velikan ga želi pod svaku cijenu pa iz Madrida uskoro stiže ponuda koja 'izbija iz cipela'

24.12.2019 u 15:18

Bionic
Reading

Atletico Madrid želi preduhitriti ostale velikane pa će uskoro stići u Zagreb s visokom ponudom za Danija Olma

Dani Olmo je najvrjedniji eksponat u Dinamovoj svlačionici i najveća zvijezda današnje ekipe zagrebačkog kluba. Još prošlog ljeta su iz Dinama za njega tražili između 30 i 40 milijuna eura, a sada je potvrdio čak i ovu gornju cifru sjajnim nastupima u Ligi prvaka.

Osim toga, s U-21 reprezentacijom Španjolske je osvojio europsko zlato i postao kapetan te ekipe, a potom i debitirao za A reprezentaciju. Dinamo nije uspio i drugu sezonu zaredom izboriti europsko proljeće što bi moglo samo ubrzati Olmov transfer, ali ne i smanjiti cijenu. Interes za Olma pokazuju gotovo svi veći i manji klubovi u Europi, a spominju se i oni najveći poput Barcelone koja ga silno želi vratiti ili Real Madrida koji je uvijek u potrazi za kvalitetnim rješenjima. Njih sve želi prestići Atletico Madrid.

Diego Simeone navodno je naredio ljudima u klubu da požure po 21-godišnjeg veznjaka Dinama koji može igrati na više pozicija. Cilj je Olma ugrabiti prije nego se ozbiljnije u cijelu priču uključe Real i Barca koji znaju biti tromi kada se o transferima radi. Naravno, Simeone je svjestan i činjenice da mu nisu samo ova dva španjolska velikana konkurencija u ovom poslu, već i da svakodnevno vrebaju velikani iz ostalih liga petice.

Na Transfermarktu stoji kako Olmo vrijedi 30 milijuna eura, dok je prije samo godinu dana vrijedio 6,5 milijuna i to je također razlog za žurbu jer tko zna koliko će vrijediti za još koji mjesec i još koju sjajnu izvedbu u dresu Dinama ili Španjolske.

Velik interes klubova ide na ruku Dinama koji može čvrsto stajati iza svoje cijene od 40 milijuna eura, a možda ju i povisiti na 50 pa i nešto više. S obzirom na to kakvi igrači se prodaju za 60, 70 ili čak 100 milijuna eura, pola od tog iznosa za Danija Olma je zapravo pravi poklon.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…