PRIMERA DIVISION

Nitko ne vjeruje Betisu protiv Valencije, ali...

27.10.2012 u 16:16

Bionic
Reading

Klađenje na Betis često je poput bacanja novčića, momčad iz Seville u stanju je svakog pobijediti, ali i od svakog izgubiti. Kod njih često nema sredine, ili su odlični ili nikakvi. No prošlog kola napokon su i Betisovci odigrali svoj prvi remi kod Osasune u Pamploni. Možda su zeleno-bijeli i bili nešto bolji rival tijekom devedeset minuta, ali na kraju je podjela bodova najrealniji ishod

Protiv Valencije trener Pepe Mel točno zna što može očekivati od gostiju: 'Očekujem Valenciju vrlo sličnu onoj koja je ovog tjedna slavila protiv BATE Borisova, s tri igrača u napadu. Oni su nedavno promijenili svoj sustav igre i sada igraju s tri napadača, pa mislim da će nešto slično izvesti i protiv nas. No, mi ih se ni najmanje ne bojimo. Izgubili smo ove sezone tri puta, a dva od ta tri poraza došla su od momčadi koje su u samom vrhu. Mi smo trenutačno šesti, bolje smo plasirani od Valencije i ne vidim zašto bismo ih se plašili. U utakmicu ulazimo s mentalitetom pobjednika i naš su cilj sva tri boda.'

Melove najave zvuče hrabro, ali on je takav trener, kada najavljuje da očekuje plasman svoje momčadi u europska natjecanja, on to stvarno i vjeruje.

Situacija po pitanju izostanaka gotovo je idealna, svi igrači kojih nije bilo u Pamploni su se vratili u kadar i sada Mel ima slatke brige. Najviše ga brine koga poslati u obranu nakon što je Perquis sjajno odigrao u Pamploni, a uz njega tu su još i Mario, Dorado i Paulao koji inače imaju prednost pred njim. Na terenu danas nećemo vidjeti tek lakše ozljeđenog veznjaka Rubena Pereza, ali kako je Benat odradio svoju suspenziju, to se ne bi trebalo osjetiti.

Valencia je u prošlom kolu protiv Athletica do 88. minute bila u zaostatku 2-1, a tada je pogotcima Tina Coste i Valdeza uspjela doći do sva tri boda. Pobjeda je pozitivno utjecala na Šišmiše koji su se potom u Ligi prvaka relativno jednostavno obračnuali s ovosezonskim iznenađenjem, bjeloruskim BATE-om. Apsolutni junak u Ligi prvaka bio je Roberto Soldado s tri pogotka što, u svakom slučaju, može radovati trenera Pellegrina, s obzirom na to da sjajni napadač na startu sezone nije bio na prošlogodišnjoj razini.

Kod Valencije danas neće biti otprije odsutnih Piattija i Canalesa, čije izostanke nije potrebno posebno ni izdvajati, ali ni lijevog beka Jeremyja Mathieua koji je ozlijeđen. Osim ozlijeđenih, u Sevilli nećemo vidjeti ni ove sezone vrlo dobrog Feghoulija koji danas odrađuje posljednju utakmicu suspenzije.

Pred odlazak u Sevillu Pellegrino je održao konferenciju za novinare na kojoj je upitan zašto konstantno rotira vratare. Većina klubova uvijek ima striktno određenu jedinicu, dok se kod Valencije mijenjaju Diego Alves i Guaita. To novinarsko pitanje toliko je iznerviralo Argentinca da je odmah napustio konferenciju, a tko će danas od prve minute stati pred vrata, možemo samo nagađati.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje